KLART FÖR WALLIN VS BREAZEALE; DITO NY KAMP FÖR AHLBERG & MÅHÄNDA FÖR EMIL P OCH ALBERTS ..

feb 09, 2021
boXning

Efter diverse dribblande om plats och arrangemang för den sedan en tid bokade tungviktskampen mellan vår Otto Wallin (21-1/14 KO)

och förre dubble VM-utmanaren Dominic Breazeale (20-2/18 KO) är det nu till sist definitivt bokat och klart att matchen kommer att gå den 20 februari – som tidigare avtalat – och att det blir i Mohegan Sun Casino i Uncasville i Connecticut, USA. Och det är nu också definitivt klart att den andra huvudmatchen på tävlingen blir förre VM-kungen Adrien Broner (33-4-1/24 KO) som möter puertoricanen Jovanie Santiago (14-0-1/10 KO) i en weltervikts-kamp över 12 ronder. Även Wallins match är fastlagd över 12 ronders distans. Detta är TV-bolaget USA Showtime stora nummer denna lördagskväll. Betydligt mer om denna suveränt viktiga match för Wallin framöver.

Samtidigt är det nu klart att Marianne Ahlborg får gå sin andra professionella start samma kväll, på Universums tävling i dess Gym i Hamburg, Tyskland, där hon får mot sig den serbiska mästarinnan Aleksandra Rapaic i en 6 ronderskamp över 2 minuters ronder. Rapaic var landslagsdam i Serbien som amatör, är blott 20 år gammal och har två proffsmatcher bakom sig .. knappa poängförluster i båda. Det blir en hyggligt stark uppgift för vår lätta mellanviktare.

I samma tävling boxar numera Englands-baserade Lucy Wildheart (från Blekinge & Stockholm/6-1/3 KO som proffs) en 10-rondare mot rutinerade rumänskan Gabriella Mezei (11-24-5/3 KO). Huvudmatch på tävlingen är WBA/Int.-titelfighten i tungvikt mellan Zhan Kossobutskiy (14-0/13 KO) och Onoriode Ehwarieme (18-1/17 KO).

Kamran Kabinejads Team Fight Life Örebro är på väg till Usti nad Laben i Tjeckien för en sam-arrangerad tävling den 27/2, där både Emil Peterson och Markus Alberts har matcher inbokade .. men då Tjeckien just nu infört mycket hårda inresevillkor, pga corona-läget, är det viss uppenbar risk att den tävlingen måste ställas in eller skjutas framöver i tiden. Detta torde klargöras inom kort.

Kabinejad är också involverad i den kommande tävlingen på Malta den 27/3 där Pezhman Seifkhani kommer tillbaka till ringen och där även Marco Calic gör come back. Det matchprogrammet är under framväxt.