Klitschko lysande i stentuff drabbning med Pulev!

nov 16, 2014
admin

Nyhetsbild_150_Klitschko_PulevVi har vant oss vid ganska sega och utdragna matcher med Wladimir Klitschko mot försiktiga utmanare som enbart siktat på att ”överleva” så länge som möjligt.
Så blev det inte alls i lördagsnattens tunga drabbning i Hamburgs O2 Arena, då världsmästaren tog sig an Bulgariens boxningsstolthet Kubrat ”Kobra” Pulev (före kamp 20-0/11 KO), ex-Europa & IBF/Int-mästare & första utmanare till VM. Pulev kom för att segra och tog matchen direkt till ”Dr Steelhammer”, skakade honom momentant efter en minut och hade Wlad i bryderi, men då valde denne att svara med samma mynt .. och detta blev en riktig stentuff kamp tå mot tå ..!
Men en vass vänsterkrok, som överraskade utmanaren – som garderade mot den berömda högern – fällde Wlad Pulev för räkning .. han kom upp ostadig och rammades strax av högern, och med en liten putt ovanpå slaget, stöp ”KObran” i backen på nytt, men var nu faktiskt klar i knoppen och klagade över att ha blivit puttad, medan ringdomare Tony Weeks räknade till ”8” …
Andra ronden blev hård fight med Pulev på attack igen, oförskräckt, och Klitschko fick slita för att hålla ett ytterst knappt övertag. I tredje ronden träffade mästaren på nytt med högern och sänkte den tuffe bulgaren, men han tog sig upp och gick till förnyad attack! Det artade sig till en prima kamp, och faktum är att Pulev knappt men idogt kämpade hem fjärde ronden. I femte möttes de på nytt i tuffa slagväxlingar på halvdistans, tills Wlad skickligt och med full kraft drev in en ruggig vänsterkrok – på nytt vänstern! – och golvade Pulev, liggande rak lång på rygg, och där Weeks avbröt räkningen på ”8” och gick direkt till ”out”! Tid 2.11 av den femte ronden.

Men snacka om scenförändring. Detta var allt annat än ett sömnpiller – en riktig ”thriller” till kamp .. och mycket imponerande utfört av Wladimir Klitschko, som därmed gick till 63-3 med 53 KO!
Och heders till en råtuff utmanare.