Klitschko skåpade enkelt ut Leapai; Jones fiasko, Lucas succé!

apr 27, 2014
admin

 INyhetsbild_47_Klitschko_sänker_Leapai sin 65:e proffsboxningsmatch och sin 25:e VM-match tog på lördagsnatten Wladimir Klitschko sig an sin senaste utmanare Alex Leapai i Oberhausen i Tyskland – och gjorde processen kort med mannen från Australien. I själva verket var det snudd på avrättning, där tecknen fanns redan i slutet av rond 1 – då Leapai momentant gick i golvet för en perfekt vänsterstöt, men då var det ingen fara på taket – men realiteterna var uppenbara från andra ronden. Wlad fångade lätt den korte och satte Leapai på sin långa, superba vänsterjabb och satte snart upp honom lika enkelt för dråpslag med efterföljande höger. Det gick som på räls! Och Leapai hade inte minsta svar att komma med. Han var nära att gå ner flera gånger men klarade sig nödtorftigt in i femte omgången, då han sänktes två gånger och räknades ut av ringdomare Eddie Cotton vid andra golvningen.

 

På annat håll denna tunga boxningshelg hände också märkliga saker, fast av mycket olika skäl. I Moskva blev returmötet mellan Denis Lebedev och Guillermo Jones om cruiserviktstiteln (WBA) ett rent fiasko. Jones fälldes – åter igen! – för doping. När det visade sig att han hade för höga värden av substansen furosemide i blodet, avsåg man först likväl att låta matchen gå utan att gälla titeln, men med båda boxarna i omklädningsrummet ställdes sedan alltihop in!

Betydligt roligare var nyheterna från Carson, Kalifornien på söndagsmorgonen vår tid, där nya härliga welterviktstjärnan Keith Thurman försvarade sin WBA Interim-titel genom att slå ut förre lättviktskungen Julio Diaz i tredje ronden i ett imponerande framträdande. Men rubrikerna stals likväl av den galans andra headliner, där förre WBC/Int-mästaren Lucas Matthysse var i golvet i både andra och femte ronden innan han vände på steken mot stentuffe John Molina och i sin tur golvade denne i åttonde och i slutet av tionde och till slut knockade Molina i elfte! En förmodad kandidat till Årets Fight!