Klitschko vs Fury inställd – senareläggs!

sep 25, 2015
admin

imageDagen efter det stora spektaklet i London, då Batman/Fury ställde till ett helt teateruppträde inför världspress och Champ Klitschko .. och känslorna svallade åt alla håll ett tag, var både Wladimir och Tyson tillbaka i respektive träningslokal igen .. och vad hände?! Klitschko skadade sig i ena vaden och tvingas ställa in den 24/10 .. matchen måste skjutas på framtiden, men den skall alltjämt gå i Düsseldorf – ett nytt datum meddelas nästa vecka.

Wlad har sin avslutande camp i Going i Österrike – han har tidigare kört i Florida, USA – och det var på torsdagens träning en bristning uppstod i vänster vad. Mästaren avbröt träningen omedelbart och for över till Dr Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart, landslagsläkare för tyska fotbollslandslaget. Skadan analyserades till en partiell bristning i vaden, och Wlad beordrades strikt vila på benet i fjorton dagar. Och därefter möjligen successivt återupptagen träning. Matchen måste därför skjutas upp.
Tyson Fury, som råkat ut för en liknande historia i den till slut helt inställda kampen mot David Haye förra året – två senareläggningar och sen hel abort av alltihop – reagerade förvisso inte med någon gladare min. Fury: ”Var det inte det jag visste! Vad är det jag sagt? Jo, precis att detta kommer hända. Men .. tyck inte synd om mig. Jag klarar mig. Det är alla fans jag tycker synd om – alla som bokat flygbiljetter och hotellrum .. Sorry Guys.”

Klitschko: ”Kära fans, jag är oerhört ledsen över att behöva skjuta på matchdatum. Jag jobbar hårt på att ta fram ett nytt datum och skall låta alla veta så snart det är möjligt när det blir av.”