Klitschko vs Fury: Nu har uppmarschen börjat!

jul 25, 2015
admin

imageimageDetta var veckan som såg uppmarschen mot årets nästa super-fight börja, den stora tungviktsdrabbningen mellan Wladimir Klitschko och Tyson Fury om den riktiga VM-titeln i tungvikt (officiellt gällandes WBA/IBF/WBO/IBO/RING – allt utom WBC, som ju här kör en special med Deontay Wilder som Champ) inplanerad till Düsseldorf, Tyskland den 24/10 och nu med ett eget namn: KOLLISIONSKURS.

Det är från start föga tvekan om att det finns massivt drag i denna mäktiga drabbning mellan två av de största – till formatet – boxare som gjort upp om VM (det är inte rekord, men ändå): Wlad är 198 cm lång, har en räckvidd på 206 cm, är ca 112 kg tung, nu 39 år gammal med ett excellent record på 64-3/53 KO; Fury är 206 cm lång, har en räckvidd på 216 cm, är ca 118/120 kg tung, är nu 26 men hinner bli 27 år till matchdags och har en obesegrad record på 24-0/18 KO.

Wladimir underströk sin beslutsamhet att fortsätta dominera viktklassen med att i veckan teckna ett nytt lukrativt TV-avtal med RTL – som han boxat för hela karriären – om ytterligare fem matcher; han har inte tänkt lägga av på ännu några år alltså. Detta blev ett ämne när nu matchens ”kick off” ägde rum i Düsseldorfs Esprit Arena, där allt startade mycket lugnt och försynt till ordet gavs till Tyson Fury och han bröt ut i en tio minuter lång okvädes-svada över Klitschko: ”du är gammal och du är snart slut .. du är fullständigt urtråkig .. hela Europa, hela världen längtar på att du ska få stryk .. du är lika intressant som mina kalsonger .. din urtrista ’jab & grab’ stil får folk att somna .. du är gammalt blod .. jag är det nya, och jag bara längtar efter att få slå ut dig .. världen skall äntligen få en spännande världsmästare .. och när jag vunnit hoppas jag ditt TV-avtal går över på mig ..” osv. Klitschko försökte få in ett ord, men det gick inte, men han lyckades placera kommentaren ”där ser ni, jag sa ju det, han kan verkligen snacka!” .. men till slut avbröt Wlad alltihop med att på tyska deklarera: ”denne man behöver en terapeut .. jag får se till det.” Och där bröts ”pratstunden” för en foto-session.
Dagen efteråt förtydligade Klitschko sig i ett pressmeddelande: ”Fury är 26 år gammal men säger saker som han kommer att få ångra senare .. Jag ser det som en terapi; när jag mötte David Haye betedde han sig som en tok men jag lovade göra honom till en bättre människa. Nu är Haye en bra och vettig man. Jag får göra samma sak med Tyson Fury. Efter att jag är klar med honom blir han en klokare person.”
Igår kom Fury ut med sitt svar på det meddelandet: ”Jag har alltid vetat att jag en dag skall boxa om VM-titeln, och att jag då skall vinna VM. Jag var tvungen att boxa mig fram till officiell utmanare, för ingen 40 år gammal mästare skulle självmant våga möta en så stor man som jag. Jag är en större man än Wladimir, både i längd, tyngd och naturlig storlek. Det existerar ingen möjlighet att jag kan förlora till en 40-åring. Jag är predestinerad att bli världsmästare i tungvikt!”