Klitschko vs Lepai; Returen Lebedev vs Jones.

apr 24, 2014
admin

klitschko-leapai pressmöteDet är inte bara i Sverige vi väntar på tuffa boxningar. Ute i vida världen laddas det stort inför en spännande boxningshelg. Redan på fredag kväll brakar det loss i Moskva med den tunga returen om  WBA-VM i cruiservikt mellan den till sist erkände mästaren Denis Lebedev (25-2/19 KO) från Ryssland – han ”förlorade” första matchen men fick behålla titeln då det visade sig att motståndaren intagit otillåtna medel – och ex-kungen Guillermo Jones (39-3-2/31 KO) från Panama, nu s k ”champion in recess”. Den senares affärer sköts av Don King, och det var han som övertygade WBA om att dopingtestet var felaktigt och att en returmatch måste skapas. Det sker alltså nu, varför Kings säregna ”cirkus” just nu intagit Moskva. Matchen lär bli än mer fyrverkeri, laddad av prestige som den är.

 

Och i Oberhausen i Tyskland försvarar Wladimir Klitschko (61-3/52 KO) sin VM-titel och alla sina bälten (RING/IBF/WBO/WBA/IBO) mot den australiske utmanaren Alex Lepai (30-4-3/24 KO); igår hölls det stora pressmötet med båda på plats inför ca 100 journalister och 20 TV-team! Wlad stod ”huvudet högre” än den korte, satte (men KO-farlige) utmanaren. Mitt i all media-hype sa Klitschko ”Välkommen till big-time-boxing, Alex!” ”Jag är här för att vinna”, sa Lepai ko lugnt. ”Det kommer att bli en härlig fight med mycket action”, lovade Wlad. ”Australien kommer att få sin första världsmästare i tungvikt”, försäkrade Lepais coach Noel Thornberry.

 

Tungviktsdramat i Oberhausen har inte varit utan dramatik i upptakten av matchveckan: det började med att Klitschkos sparring Sherman ”Tank” Williams fick sparken, enligt sig själv för att han bra nära slagit ner mästaren med kroppsslag och sparringen fick brytas – och ”Tank” fick gå – och nu kommer Williams ut med ett ’statement’ om att Wladimir är redo att plockas. ”Varenda slag jag drog in i kroppen på honom var rent och han brölade illa och gnällde om låga slag – struntprat, han är redo att knockas!”

Klitschko-lägret har förklarat Williams omöjlig att ha med att göra, och nu är han också borta från den förmatch på galan han var bokad för mot New Zealands obesegrade Joseph Parker.