Klitschkos VM-försvar uppskjutet till november

aug 28, 2014
admin

Nyhetsbild_101_Wlad_och_HaydenWladimir Klitschko, den regerande VM-kungen i tungvikt (62-3/52 KO; innehavare av samtliga bälten:  WBA/WBO/IBF/IBO/RING – utom WBC-bältet), i avslutningsfasen av träningen för sitt uppkommande titelförsvar mot förre EM-kungen Kubrat Pulev (20-0/11 KO) i Hamburgs O2 Arena den 6/9, skadade sig på fredagens träning och under måndagen nåddes beslutet att man tvingas ställa in..!

Det är världsmästarens vänstra biceps som spökar; den brast under sparring, och gör ett VM-försvar helt omöjligt förrän, som det nu ser ut, tidigast i november. The Champ blir borta från all träning i  fyra veckor och släppte under dagen ett pressmeddelade: ”Jag är mycket besviken över att matchen inte kan äga rum nu, jag var i toppform och vi hade ett utmärkt träningsläger, jag är ledsen för mina fans och för min motståndare Kubrat Pulev, som säkerligen också förberett sig maximalt.”

Med mindre än två veckor kvar till match gick således allt om intet, men nu sätts sannolikt ett nytt matchdatum till 15 eller 22/11 i samma arena. Alla som köpt biljett kommer att kunna byta den mot en ny på nästa försök. Kubrat Pulev uttalade sig om uppskovet under tisdagen: ”Gud ser och glömmer inte! Jag försöker hålla mig lugn och uppföra mig korrekt. Jag var redo och kunde knappt bärga mig till kamp. Nu skall jag bita ihop tänderna, och ladda om .. det finns inte en kraft i världen som kan stoppa mig från att fullborda vad jag påbörjat!”

 

Samtidigt nås världen av nyheten, från röda mattan till Emmygalan i Los Angeles i måndags, att skådespelerskan Hayden Panettieri vandrade in i Nokia Theatre i en tjusig långklänning med en imponerande kula på magen, höggravid med fästmannen Wladimir Klitschkos barn. En flicka skall det tydligen bli! Både graviditeten och barnets kön var en hemlis – är det hög tid för bröllop månne?