KNAPP MÅNAD TILL FIGHT LIFE 6 – OK PEZHMAN VS RUFINO

feb 19, 2019
boXning

Det är nu en knapp månad kvar tills det drar ihop sig till en ny betydande proffsshow i Tegelbruket, Örebro den 16/3, där promotor Kamran Kabinejad än en gång bjuder på RBO-titelfight – nu mellan den brasilianske mästaren Leandro Rufino och hemmahoppet Pezhman Seifkhani. Det var ju även förra gången meningen att det skulle bli stor tungviktsfight, men den afrikanske tungviktsbjässen Nuhu Azuma fick aldrig utresetillstånd, och det kom den gången enbart att handla om Patricia Berghult mot argentinskan Abellaneda om RBO-titeln i weltervikt. Nu är emellertid allt klappat och klart för en maffig ’showdown’ i tungvikt mellan Leandro ”O Russo” Rufino (6-0-1/5 KO) och Pezhman (9-0/6 KO) med det vakanta RBO-bältet på spel. Förhandlingar och kontrakt är förda i hamn – och begäran om 8 ronders distans för denna titel godkänt av KSD. It´s ”on”!

Rufino är i sanning ingen duvunge, och kommer obesegrad i proffsringen till Sverige. Han skickar en hälsning från Sao Paolo med bild på sig själv och det påskrivna kontraktet och budskapet: ”jag kommer till Sverige för att addera RBO-bältet till min samling!” Och på bordet framför sig har han lagt upp sitt brasilianska bälte. Han kom relativt sent till sporten, gjorde en drygt 30 matchers amatörkarriär men ägnade sig sedan också åt annan kampsport innan han kom tillbaka till boxning och blev proffs 2012, och sen dess har han i en rätt ojämn satsning med sparsamt matchande ändå avancerat stadigt och förblivit obesegrad, och slog 2017 Robson Bambu om den brasilianska interim-titeln – och när store Raphael Zumbano lade av erkändes han fullt ut, men måste försvara mot internationellt renommerade Pedro Otas (record: 32-4) och i en våldsam styrkemätning i november 2018 gick de två oavgjort över 10 ronder och Rufino försvarade därmed sin titel. För honom är chansen i Örebro om RBO-bältet en möjlighet och ’dörr’ in till en verklig penga-match, och han tänker uppenbarligen inte missa chansen. Åren har tickat på för denna lätt skräckinjagade tungviktsbest; han är 42 nu och det behöver ske snarast för honom – han är 187 cm lång och väger runt 103-104 kg. Pezhman å sin sida är 28 år, 190 cm lång och väger ca 109 kg och har nu av lite olyckliga omständigheter (inte minst inställt i november) gått utan match i ett halvår. Han är mer än lovligt redo att ta ut det på Leandro Rufino!

FL6 är avsett att bli en tämligen stor show, och är just nu i matchningen på väg mot nio-tio fighter. Näst största numret blir SM-fighten om vakanta cruiserviktstiteln över 6 ronder mellan Marcus Alberts och Samo Jangirov – den återkommer vi till inom kort. Vilket vi också kommer att göra till  galans andre ’semi’, den i lätt tungvikt mellan Marco Calic och stentuffe brassen Clebson Tubarao över 6 ronder och tjejkampen i weltervikt mellan Patricia Berghult och Klara Svensson-motståndaren Mari Tatunashvili, dito över 6 ronder. Plus kommer vi senare tackla hela förmatch-programmet den 16/3 i Tegelbruket i Örebro – Fight Life 6.