KOMMANDE STORMATCHER ..

jun 01, 2017
boXning

Det drar ihop sig till några av de största matcherna i proffsvärlden, före sommarvilan, och en uppdatering ger vid handen följande:

Detta veckosluts stora VM-kamp, WBC-VM i lätt tungvikt mellan Adonis Stevenson och Andrzej Fonfara i Montreal, Canada är inne i sista förberedelserna, men det hindrar inte Stevenson från ett aningens opassande – möjligen av psykningskaraktär – uttalande igår att ”när jag väl röjt undan Fonfara”, så är årets stora uppgift att ta itu med segraren av Ward vs Kovalev. ”Mitt mål i karriären är att ena titlarna, det är vad jag siktar på”, sa han vid gårdagens pressmöte. Han må vara favorit hos bookies med 11:1, men ändå .. det är det där med att ’sälja skinnet innan björnen är skjuten’.


Vårsäsongens stora drabbning är ju annars det uppkommande VM-mötet om ’riktiga VM’ i lätt tungvikt, kampen om de andra tre bältena (WBA, IBF, WBO) mellan Andre ”S.O.G” Ward och Sergey ”Krusher” Kovalev – returen på deras första dramatiska match, avgjord på ett kontroversiellt domslut i Wards favör, som äger rum i Mandalay Bay Events Center i Las Vegas den 17/6 .. döpt till ”Ward vs Kovalev 2: The Rematch” – och det pressmöte som hölls som upptakt till denna mycket heta retur igår gav Kovalev chansen att lätta på trycket en del; han var arg efter domslutet sist och han är fortfarande arg: ”Jag gillar inte den här kisen /Ward/ och jag vill ge honom stryk för han sätter näsan i vädret numera. Han vet att han förlorade sist. Jag bryr mig inte om han talar väl om mig. Jag vet bara en sak: jag ska spöa skiten ur honom! Jag vill förgöra honom. Jag vill krossa honom som boxare, som mästare. För mig är han ingen mästare, han är en bluff-mästare. Han tror på sin seger över mig och försöker få folk att tro det var rätt. Men det var fel! Och nu kommer jag för revansch!”
Denna match den 17/6 blir ett mega-event – en händelse jorden runt – men det är inte säsongs-avslutning för stora tävlingar .. den publikt sett största matchen blir den i Brisbane, Australien den 2/7 då WBO-VM-kungen i weltervikt, megastjärnan (tillika politiker, ’halvgud’, superkändis)

Manny Pacquiao försvarar sitt VM-bälte mot Jeff Horn .. det må näppeligen vara en boxningsfight av rang som den ovan beskrivna, men det är ett ’event’ – som alltid med ”Pacman” i ringen – av stora mått, och så sent som idag nås vi av senaste försäljningssiffrorna i Suncorp Stadium – utomhus / rugby-arena; kap: 52.500 – där det nu sålts över 40.000 biljetter .. med över en månad kvar till fight! De herrarna har ännu inte börjat snacka sig varma – å andra sidan är det två ’gentlemen’ ..