KOMMANDE: WILDER VS DUHAUPAS; GGG VS LEMIEUX

aug 22, 2015
admin

imageÉimageimageVi är skyldiga er rapport från några tunga påannonseringar från veckan; kommande toppmatcher av högsta rang. Det är nu klart att WBC-kungen i tungvikt Deontay Wilder (34-0/33 KO), givetvis tämligen uppenbart i skuggan av Klitschko vs Fury, kommer att försvara sitt bälte mot relativt okände, och blott på kanten till de verkliga utmanarna, fransmannen Johann ”Reptile” Duhaupas (32-2/20 KO). Det kommer att ske i Legacy Arena i Birmingham, Alabama den 26/9.
Duhaupas är 34 år gammal och har under vägs vunnit, märkligt nog, Sydamerikanska titeln (slog Saul Farah) och imageEU-titeln (slog bl a finnarna Rosberg och Katajisto) men han förlorade om än knappt mot nuvarande Europamästaren Erkan Teper (om IBF/IC) men får givetvis sin VM-chans tack vare sin senaste seger, nu i april i Moskva, över förre VM-utmanaren Manuel Charr (en knapp men korrekt poängseger). Han torde dock bli massiv ’underdog’ mot ”Bronze Bomber” Wilder.

I veckan blev det också klart att Gennady ”GGG” Golovkin (33-0/30 KO) kommer att försvara sina mellanviktstitlar (WBA/WBC interim) mot och samtidigt utmana IBF-kungen David Lemieux (34-2/31 KO) i vad som blir ett maffigt titelenande. Det här är ju en smått ruggig match mellan två av branschens vassaste punchers och på en synnerligen tuff nivå. Mycket bättre kan det inte bli. Den här VM-fighten går den 17/10 i Madison Square Garden i New York och blir en av årets festkvällar!

Redan tidigare blev det ju klart (som vi berättat) att den linjäre VM-kungen i mellanvikt (innehavare av WBC-bältet) Miguel Cotto (40-4/33 KO) kommer att försvara mot Saul ”Canelo” Alvarez (45-1-1/32 KO) – också det en alldeles underbar match, en av årets bästa matchningar – och det sker som bekant i Mandalay Bay i Las Vegas den 21/11. Det blir med andra ord en fantastisk mellanvikts-höst, där dessa två jättedrabbningar förhoppningsvis i nästa omgång leder till en slutgiltig showdown – precis som man kan hoppas att segrarna av de två stora tungvikts-drabbningarna inom kort hamnar mot varann i ringen.