KOVALEV & SHABRANSKYY INVÄGDA; DITO WANHENG & FUKUHARA

nov 25, 2017
boXning

Invägningen av huvudmatch-kämparna i lördagsnattens (söndag morgon svensk tid) stora gala i Madison Square Garden Theater i New York gick efter beräkning på fredagskvällen. Sergey Kovalev vägde in ett pound, drygt 4 hg, under titelgränsen på 79,4 kg, medan hans motståndare Vyacheslav Shabranskyy vägde in på 79,3 kg för deras VM-uppgör om den vakanta WBO-VM-titeln i lätt tungvikt.
I galans semis fixade också Jason Sosa och Yuriorkis Gamboa vikten för sin icke-titelkamp i lätt lättvikt, och i lätta tungvikts-uppgöret mellan Sullivan Barrera och Felix Valera vägde båda in under titelgränsen.

Och på helt annat håll, i Nakhon Ratchasima i Thailand klarade båda VM-kämparna vikten, mästare Wanheng Menayothin och utmanare Tatsuya Fukuhara på identiska 47,6 kg – prick på titelgränsen – för deras möte om WBC:s VM-titel i minimumvikt. Wanheng är nästa man på marsch för att nå Rocky Marcianos & Floyd Mayweathers rekord på 49-0 som mästare; han står just nu på 48-0. Glöm det där med att Floyd står på 50-0 – den siffran nådde han i en match mot en debuterande novis utan något titelsammanhang alls.