Kovalev vann inatt på KO – nu blir det Hopkins!

aug 03, 2014
admin

Nyhetsbild_97_Kovalev_CaparelloRedan före lördagens viktiga VM-match (WBO) i lätt tungvikt mellan Sergey Kovalev och hans australiske utmanare Blake Caparello ägt rum kom under dagen både Team Kovalev och den dubble VM-kungen Bernard Hopkins (IBF/WBA) överens om att mötas i ett historiskt titelenande i november i år – båda mästarna har skrivit på ett preliminärt kontrakt. Given förutsättning: att Sergey vann VM-kampen samma natt!

Det gjorde han. Visserligen fick ”Il Capo” en nedslagning registrerad mot den hårde ex-ryssen i första ronden, då Kovalev nuddade golvet momentant efter obalans men faktiskt träffad, i Ovation Hall i Revel Casino Hotel i Atlantic City. Den ”oförrätten” fick den tidigare obesegrade Caparello betala dyrt för i rond 2, då han sänktes för räkning tre gånger i den ronden varefter ringdomare Sparkie Lee bröt matchen på tiden 1,47! Det var en grym uppvisning av ”Krusher” Kovalev, som därmed försvarade sin VM-titel för tredje gången.

Därmed blir det nu dock förkortad semester för Kovalev. Han väntas tillbaka in i träningscampen igen i september för att ladda för den märkligaste 49-åring boxningsbranschen nånsin haft, den mest ”omöjliga” av alla Champions, oefterhärmlige Bernard ”B-Hop/Executioner/Alien” Hopkins. Och med det nu således landade avtalet hamnade fruktade WBC-kungen Adonis Stevenson tills vidare ute i kylan. Men han lär noga studera herrar Hopkins och Kovalev, förmodligen sittandes på ringside, i november.