KOVALEV VS PASCAL II HETTAR TILL ORDENTLIGT!

jan 28, 2016
admin

imageDet är Fight Week i Montreal, Kanada och vid gårdagens sista pressmöte hettade det till ordentligt inför lördagens maffiga VM-fight i lätt tungvikt mellan försvarande WBA/IBF/WBO-kungen Sergey ”Krusher” Kovalev och förre mästaren Jean Pascal.
Detta är ju en returmatch från deras förra möte för tio månader sedan, då Kovalev stoppade Pascal i åttonde ronden, på vad som då i efterhand blev betraktat som ett för tidigt stopp. Pascal erkände sig aldrig slagen och har sedan dess jagat en returkamp, kvalade åter in med en poängseger över Yunieski Gonzalez i juli .. och nu får han sin andra chans att återta den VM-titel (han höll de facto den linjära titeln 2009-11, förlorade till Bernard Hopkins) han så hett vill ha.
Hopkins förlorade 2012 den linjära titeln till Chad Dawson som 2013 förlorade till Adonis Stevenson – den nuvarande linjära mästaren (i bältesväg är det dock ”bara” WBC idag) – medan under tiden Sergey Kovalev samlade på sig alla de andra bältena. Den slutliga ekvationen går således inte att lösa utan Stevensons inblandning, men prestigemässigt är lördagens drabbning faktiskt viktklassens hetaste just nu.
Och än hetare blev det vid lördagens stora pressmöte i Bell Center i Montreal. Med mikrofonen i hand började Pascal prata om Kovalevs rasistiska uttalanden, hävdandes att han kallat utmanaren en apa, och började dela ut bananer, först av alla till Kovalevs tränare John David Jackson, f d världsmästare och svart, varvid han hävdade att VM-kungen i själva verket föraktade sin coach. Jackson blev förbannad och det gick bra nära till handgemäng en kort stund, före pressmötet kunde fortsätta som planerat. När väl Kovalev kom till micken behöll han sin cool, muttrade lite tack till höger och vänster för arrangemanget, konstaterade att den här fighten var ”personlig”, men sa inget i övrigt om Pascals beteende. Utmanaren satt med sin coach Freddie Roach och det är uppenbart att det hela gick ut på att få Kovalev ur balans, men det gick föga. De två ställdes så öga mot öga och Sergey såg aningens irriterad ut men iskall.
Sergey Kovalev (28-0-1/25 KO) och Jean Pascal (30-3-1/17 KO) möts således på lördag i Bell Center i Montreal. Kanada. Det är helgens största evenemang, men i London möter George Groves (21-3/16 KO) i en mycket intressant match i supermellanvikt Andrea Di Luisa (18-3/14 KO) i ett möte med betydelse för VM-situationen i viktklassen och utmanarposition till WBC-champ Badou Jack. Det var Groves svensken besegrade i sitt senaste försvar med en knapp men klar poängseger. Ytterligare en VM-match går under helgen, i Rosarito, Baja California, Mexico där Yazmin Rivas (34-8/10 KO) försvarar sin WBC-VM-titel i bantamvikt mot Catherine Phiri (10-1/5 KO).