KRUSHER KROSSADE PASCAL

jan 31, 2016
boXning

imageSergey ”Krusher” Kovalev (29-0-1/26 KO) stod inte att hejda i nattens (söndag morgon svensk tid) grymma utskåpning av f d VM-kungen Jean Pascal (30-4-1/17 KO) i Bells Center i Montreal, Kanada. Det var aldrig riktigt något snack om saken. Den fruktade ryske WBA/IBF/WBO-kungen gick till verket från start, lade press på utmanaren och slog de facto ner honom med en precis rak vänster-stöt redan i inledningen, men ringdomare Michael Griffin valde att vifta bort vad som dock var en regelrätt golvning.
Det blev sedan värre rond efter rond och även om Pascal hade ett par fina träffar inne – lite framgång med vänsterkrokar/alltid betraktad tidigare som enhänt, och några påpassliga direkthöger – så hade det föga effekt på ”Krusher” som metodiskt byggde upp en förkrossande överlägsenhet och i mittenronderna plågade sin motståndare svårt. I fjärde och femte tog Pascal så mycket stryk och var nära att gå ner, men fixade sig kvar i stående, att coachen Freddie Roach ville ge upp och efter sjätte ronden sa han rakt ut: ”jag har sett nog, det här räcker” .. men Pascal vaknade då till liv och bad enträget ”bara en rond till, jag kan ta honom!” Han fick chansen, men kunde inte alls, och nu verkade det nästan som Kovalev släppte ut honom ur svåra lägen bara för att kunna plåga honom lite till ..! Direkt efter sjunde sade Roach till Pascal ”här bryter jag!” och där kom ingen protest, varefter Roach vände sig till ringdomare Griffin och bröt matchen, som således noteras som TKO 7.

Efteråt frågade Max Kellerman Kovalev i ringen om han de facto ville plåga sin motståndare pga av allt det snack som varit från hans sida om rasism etc och Sergey svarade: ”ja, han är en dålig man och jag ville ge honom stryk” och på följdfrågan om han tror att ett sånt uttalande gör att publiken misstycker svarade mästaren: ”alla begriper” ..
HBO, som sänder Kovalevs matcher, har börjat trumma för en kamp mot Andre Ward – som var i publiken – som nästa utmanare (dvs den förre kilo-för-kilo-kungen, ex-VM i supermellan, nu en av utmanarna i lätt tungvikt), vilket skulle bli en mega-match, och på frågan till Kovalev om detta sa han kort: ”det är upp till Kathy (Duva/managern) .. men helst vill jag ena titlarna, så jag vill ha Adonis ’Chickenson’ (dvs Stevenson)..” Stevenson hade just då kommit upp i ringen, och när han hörde förolämpningen gick han till attack och fick fösas bort av vakter!
Förhandlingarna med WBC-kungen Stevenson har i flera turer gått i baklås, dels pga Stevensons ovilja att få till ett avtal, men också pga han boxar för Showtime och TV-bolagen har problem att samarbeta om produktioner. Det troligaste är nu att under 2016 en mega-fight mot Ward kommer att byggas upp successivt. Det visade sig efteråt att Pascal fått näsan bruten och att Kovalev skadat vänsternäven, måhända när han golvade utmanaren.