KRUSHER KROSSADE SHABRANSKYY; WANHENG 49-0! & ÖVRIGA TOPPRESULTAT, INKL LUCYS PROFFSSEGER

nov 26, 2017
boXning


Sergey ”Krusher” Kovalev (nu 31-2-1/27 KO) kom tillbaka med blixt och dunder i Madison Square Garden Theater i New York mot Vyacheslav Shabranskyy (19-2/16 KO) om den vakanta WBO-VM-titeln i lätt tungvikt, där båda boxarna struntade i finliret och gick på knock från start, något som helt uppenbart var ett stort misstag av Shabranskyy, som snabbt fick betala för sin öppning. ”Krusher” tog flera hårda träffar från motståndaren, men gick rakt genom dem och drev in en vass överhands-höger mot tinningen gång på gång – en svepande sådan golvade Shabranskyy mitt i första ronden och en betydligt vassare gjorde det igen i slutet av ronden. Samma visa i andra resulterade i en ny tuff golvning och i uppföljningen tog Shabranskyy mycket stryk, då även vänsterkroken satt hårt, och ringdomare Harvey Dock bröt på tiden 2:36, TKO 2 ..!
Det var ett imponerande styrkebesked av Sergey Kovalev, och efteråt skrädde han inte orden: ”Jag har tränat stenhårt för detta och för att bli champion igen. Min kunskap, mitt psyke, min kropp – jag är tillbaka! Nu vill jag ta alla bälten i klassen. Jag är här, jag älskar boxning och jag älskar stora fighter. Det är det som gör boxning intressant. Så låt oss ta reda på vem som är bäst. ”Chickenson” är på min lista .. Let´s do it!”
I de främsta uppbackarna i MSG Theater lyckades Yuriorkis Gamboa (28-2/17 KO), trots en momentan knockdown, knipa en ytterst knapp poängseger över puertoricanen Jason Sosa (20-3-4/15 KO) i detta kvalmöte mellan två f d champions över 10 ronder i fjädervikt, där till sist segern skrevs med siffrorna 95-93, 96-92, 94-94; och i lätt tungvikt tog Sullivan Barrera (21-1/14 KO) en stor poängseger över Felix Valera (15-2/13 KO) dito över 10 ronder.


Tidigare denna lördag i Suranaree Stadium i Nakhon Ratchasima i Thailand tog Wanheng Meenayotin (49-0/17 KO) sin 49:e seger i rad via ett tämligen klart poängdomslut över Tatsuya Fukuhara (19-6-6/7 KO) i försvar av sin WBC-VM-titel i minimumvikt. Därmed tangerade Wanheng Marcianos berömda rekordsiffra för mästare, men säger sig nu vilja gå efter Floyd Mayweathers 50-0 (den senare dock uppnådd i en icke-titel-fight). Thailändaren, som som proffsboxare boxar under ett ringnamn heter egentligen Chayaphon Moonsri, hade kommandot genom matchen och kunde bygga en klar poängledning, vann med 116-112, 118-110, 117-113.
I ett möte om WBA:s regulära VM-titel i tungvikt lyckades Manuel Charr (31-4/17 KO) besegra Alexander Ustinov (34-2/25 KO) med en enhällig poängseger över 12 ronder i König-Pilsener Arena i Oberhausen, Tyskland på lördagen. Charr skakade den ryske jätten i sjunde och lyckades golva honom i åttonde i en match som annars var rätt mycket ’ge-och-ta’, och det blev de avgörande momenten, där domslutet till sist skrevs till 115-111, 115-112, 116-111. Charr beordras nu möta Fres Oquendo i ett obligatoriskt försvar, då ju den senare har ett domstolsbeslut i ryggen på att han måste få den titelchans han väntat på sedan 2014 – han har inte boxat sedan dess! Det är en märklig och udda historia alla helst vill gömma och glömma. Men nu måste det bli av, är bestämt, med en match bokad före 22/12 i år.
I Mountbatten Centre i Portsmouth, England vann Paul Kamanga (21-1/12 KO) WBC/Int-titeln i lätt weltervikt mot fransmannen Christopher Sebire (26-10-1/9 KO) på poäng 10 och i den andra huvudkampen vann Michael McKinson (13-0/2 KO) samma titel i weltervikt genom att stoppa Colin Lynes (39-12/12 KO) på TKO 6. Denna proffsgala, i regi Siesta Boxing, TV-sändes märkligt nog till bl a Sverige, till stor del beroende på att stockholmstjejen (boxningsbakgrund i Blekinge)

Lucy Wildheart här gick sin andra proffs-fight och på ett mycket övertygande sätt boxade hem en klar poängseger över 4 ronder mot spanjorskan Vanesa Caballero (nu 0-2-1). Lucy var i kommando hela vägen, tog samtliga ronder, men 33-åriga Caballero var ingen duvunge (bra amatör) och bet tillbaka emellanåt. Lucy hade sin coach Luis Lagerman i ringhörnan, och hon har fått en bra start på proffs-resan.