Laddat inför lördagsnatten mellan Hopkins och Kovalev

nov 07, 2014
admin

Nyhetsbild_142_Hopkins_mot_KovalevSamtidigt som vi här hemma laddar upp inför vår stora boxningsshow i Västerås laddas det i allra högsta grad inför en av årets hetaste matcher på andra sidan Atlanten, med start på lördagsnatten – svensk söndag morgon – mellan Bernard Hopkins och Sergei Kovalev.

Bernard ”The Executioner/Alien” Hopkins (55-6-2/32 KO) kommer med både WBA Super- & IBF-VM-bältena till matchen medan rivaliserande WBO-kungen Sergei ”Krusher” Kovalev (25-0-1/23 KO) kommer med sitt bälte, till detta titelenande i Boardwalk Hall i Atlantic City på USA:s östkust.

 

Igår hölls ett sista pressmöte med herrarna. Kovalev var mycket fåordig men kolugn och säker: ”Det är den största fighten i min karriär. Hopkins är en legend, en professor, och detta är en farlig match för mig – men det är också en farlig fight för honom! Och boxar han ’dirty’ så gör jag det med!”

Hopkins, sin vana trogen, babblade på i ett 16 minuter långt tal, där främsta budskapet var detta: ”Folk säger jag inte behövt ta den här fighten .. vad tror de, att det handlar om välgörenhet..? Jag är den mest renlevande atlet den här sporten nånsin sett, och jag favoriserar ingen och har aldrig blivit favoriserad .. jag är född mot strömmen. Om den här grabben så ska ni få veta att jag vet hur han andas, hur han sitter, hur han tänker… – allt, allt jag behöver veta.”

 

Betting-experterna har dock i dagsläget Kovalev som knapp favorit.

 

Samtidigt höll WBC-kungen och den man som erkänns som viktklassens #1 Adonis Stevenson sin presskonferens i Montreal, Kanada inför sitt uppkommande titelförsvar mot Dmitry Sukhotsky den 19/12, och han strök under: ”Jag vet att jag är lätta tungviktens riktiga VM-kung, vad de än babblar om i Atlantic City!”

Men den diskussionen lär bli än hetare efter lördagsnattens drabbning!