LAURÈN AVSLUTADE KARRIÄREN MED SEGER ÖVER BAJIC; ÄVEN CLARENCE OCH HAMZA VANN!

jun 10, 2018
boXning

Inför ett absolut packat och slutsålt till sista plats – över 600 betalande – publikhav i Kooperativet på Lindholmen, Hisingen i Göteborg avverkades tre MMA, tre thaiboxnings-och tre proffsboxnings-matcher på lördagskvällen till jubel och acklamation.  Bulldog Fight Night blev en publik succé,och lämnar stor mersmak, inte minst för arrangörerna med promotor Daniel Högström i spetsen, efter sig.  En fortsättning planeras redan till vinterkanten.

Det var stor tack och avskedsföreställning för främst två framträdande kampsportstjärnor, dels MMA-esset Marcus Kowal som till unisont segervrål kröntes segrare i sin allra sista fight med en första-ronds ’tap out’ på ett strypgrepp över rumänske tuffingen Alexandru ”The Butcher” Mezei i programmets allra sista fight, men också strax dessförinnan av

Mikaela Laurén (31-5/13 KO) som i en tuff och krävande 6-rondare besegrade Eva Halasi Bajic (14-12/9 KO), där svenskan tog kommandot från start och jobbade hem de tre första omgångarna tämligen klart, men hennes förberedelser har inte varit maximala utan mycket annat varit med i bilden under uppladdningen – bröllop, resa, slumpartade sparringar och till sist en begynnande förkylning på det – och plötsligt i fjärde blev det ’hack’ i maskineriet och Bajic fick en stark rond där Mikaela kom på kant med sig själv. Den ronden vann ungerskan, men i de två sista skärpte sig ”Destiny” ordentligt och avslutade överlägset .. och när denna karriärens sista fight var över signerades den med poängsiffrorna 60-54, 59-55 x 2 .. och hon hyllades massivt av en helt entusiastisk publik!

Och efter segerintervjun avtackades hon så av Prokommissionen, med blommor och rosa ’skumpa’, som tack för den strålande karriär och insats hon bjudit proffssporten på.

Likväl, alltjämt kvar i ringen utmanades hon från ringside av Klara Svensson, som tyckte de kunde gå en returmatch före Laurén definitivt stängde karriären, och stiltypiskt hakade Mikaela direkt på och svarade att det skulle vara det då, men då fick det lov att bli en riktig fight och inte nån löpning – och plötsligt var dörren öppen på nytt för en möjlig fortsättning..!

Det var ytterligare två proffs-fighter på programmet således,och den främsta av dessa vann Clarence Goyeram (2-0/1 KO) med en stark poängseger över Giorgi Khupenia (2-1-2/2 KO) från Georgien över 4 ronder i weltervikt. Clarence boxade briljant inledningsvis och styrde helt den mindre och snart tjurrusande georgiern från sin south paw ställning, men Khupenia kom allt starkare i matchen och Clarence mattades lite mot slutet och tappade nog sista ronden – men segern var ändå mycket klar (40-36, 39-37 x 2) hos domarna och en nyttig erfarenhet för detta stora framtidslöfte. Khupenia var helt klart ingen oäven motståndare.

Den andra fighten – först i programmet – vanns av HamzaBarka (1-1) över Davit Melkoniani (1-5-1) på poäng över 4 ronder i supermellanvikt. Det blev en snabbfotad och defensivt skicklig fight av Hamza, som denna gång höll ihop sin boxning alldeles utmärkt och vann en klar och riktigt snygg seger (40-36 x 3) och är nu, efter den lite olyckliga starten sist, på väg som proffs.

Flera matcher ur det övriga programmet var högst intressanta möten och några riktigt rafflande fighter, och på det rena förmatchprogrammet – före huvudcardets officiella start –bjöds på bra amatörboxning, där främst Billy Liljekvist fina seger över norrmannen Adrian Haug imponerade, men också fina muay thai-fighter.