LAURÉN FÖRSVARAR MOT HABAZIN 23/4

mar 18, 2016
boXning

imageimage

Mikaela Laurén försvarar sin WBC Super Welterweight World Title i Hovet den 23 april mot den kroatiska f d VM-drottningen (IBF) Ivana Habazin (15-2/6 KO) vilket blir den stora galans andra huvudmatch. ”Destiny” Laurén (26-3/11 KO) gör därmed sitt tredje försvar av sitt VM-bälte, men samtidigt sin debut i regi Team Sauerland.

Hon säger i ett pressmeddelande idag: ”Ivana är en verklig utmanare, jag har velat möta henne i åratal och får nu chansen öga-mot-öga med henne. Hon är en före detta Världsmästare och tekniskt en mycket stark fighter. Hon har aldrig blivit stoppad och gick tiden ut mot Cecilia Braekhus, så det här kommer att bli en tuff fight, men jag vill markera min nivå och skall bli den första att stoppa henne!”
Ivana Habazin, 26 år gammal och således 14 år yngre än den svenska VM-drottningen, höll IBF-VM i weltervikt efter att imponerande besegrat Sabrina Giuliana i mars 2014 men hamnade därefter i ett titel-enande mot norska suveränen Braekhus – som då höll WBA/WBC/WBO-titlarna och nu kom att addera IBF-bältet – i den kamp som döptes till ”Making History” (alla bältena på spel!). Braekhus vann på poäng 10. Sedan dess har Habazin vunnit två raka segrar. Hon har ännu inte låtit uttala sig för media.

Nisse Sauerland, promotor: ”Detta är en perfekt match mellan två av världens bästa kvinnliga boxare. Mikaela kommer att behöva all sin erfarenhet och kunskap för att vinna mot en yngre och hungrigare motståndare. Detta är också den andra stora matchen vi tillkännager för tävlingen i Hovet, vilken kommer att bli den största proffsgala som gått i Sverige sedan 60-talet!”

Team Sauerland kallar till presskonferens på Globentorget tisdag den 22/3 kl 14.00 – där kommer att finnas på plats: Erik Skoglund, Mikaela Laurén, Anthony Yigit, Klara Svensson och promotor Nisse Sauerland för vidare introducering av den gala som nu döpts till ’Capital Showdown’.