LAURÉN MÖTER KAISER OM IBO-VM-TITELN 21/4

mar 15, 2018
boXning

Mikaela Laurén (29-5/13 KO), tillbaka på sin riktiga viktklass i lätt mellanvikt/super welter, får möjligheten att vinna ett VM-bälte till, i kamp mot obesegrade tyskan Verena Kaiser (10-0/5 KO) om IBO:s vakanta VM-bälte över 10 ronder i Sundsvall den 21/4.

Det blir Mikaelas comeback efter VM-förlusten (i weltervikt) mot Cecilia Braekhus i oktober förra året, och hon kommer alltså att gå direkt efter ett nytt VM, inte fullt ut hennes gamla titel (WBC) men det femte bältet på viktklassen, International Boxing Organizations, och hon gläds storligen över möjligheten.

Laurén i dagens press release: ”Jag är verkligen glad över den här fighten – det betyder allt för mig att få boxa om en VM-titel igen. Jag vet att hon är verkligt tuff och att jag kommer behöva boxa på mitt allra bästa för att vinna. Men det här är min chans att visa att jag är bäst i min viktklass och jag är aldrig besegrad i super welter och tänker heller aldrig bli det. Jag vet väl att hon är mycket yngre än jag och att hon är obesegrad och hungrig och inte har nåt att förlora. Jag har tittat på en del av hennes matcher och hon har bra teknik och är stark, så det här blir inte lätt, men jag ska spräcka hennes nolla!”

Om förlusten senast mot Braekhus tillägger 42-åriga Mikaela: ”Jag gjorde en av mina bästa matcher nånsin tills jag blev golvad, och jag träffade henne med bra slag och gjorde allt rätt tills jag gick på en bra hook i fjärde och sen fick jag problem att komma helt tillbaka efter den. Jag var naturligtvis besviken över utgången men jag bevisade ändå att jag vid 42 fortfarande blir allt bättre!”

 

Verena Kaiser från Bad Neuenahr-Ahrweiler i Tyskland är en av viktklassens mest intressanta och kommande stjärnor. I sin senaste fight vann 25-årigen över Diana Garcia och erövrade då GBU & WIBF-titlarna (s k rand-VM-bälten) och för henne blir Laurén ett stort mål på vägen upp. Hon vet vad hon vill: ”Det här är en verkligen intressant fight, och betyder massor för mig. En VM-titel är alltid speciellt och det ska bli ytterst spännande att få boxa på en stor scen inför en svensk publik. Jag tror så klart på mig själv. Det är därför jag tar fighten. Jag kommer att ge allt för att erövra bältet och ta med det hem till Tyskland och förbli obesegrad. Om hon kysser mig (anspelning på Mikaelas utspel på pressmöte med Braekhus/red.anm) så kanske jag kysser tillbaka! Jag kommer att ha rätt svar på allt hon hittar på, både innanför och utanför ringen!”

 

Laurén vs Kaiser om vakanta IBO-VM i super weltervikt blir semi till den stora EU-titelfighten i tungvikt mellan Otto Wallin och Adrian Granat i Gärdehov arena i Sundsvall den 21 april.