LAURÉN REDO FÖR NY VM-MATCH .. & LET´S DANCE!

feb 08, 2017
boXning

IMG_2434
Mikaela Laurén går i väntans tider. Hennes obligatoriska VM-chans att få ta tillbaka det VM-bälte hon tvangs ge upp, då hon VM-kvalade i viktklassen under sin egen (weltervikt) mot Klara Svensson förra hösten, och som då ’norpades’ av polskan Ewa Piatkowska (10-1/4 KO) via en klar poängseger över Aleksandra Magdziak Lopes – samma dam som Laurén poängslog när hon vann WBC-VM (då om vakanta titeln) i lätt mellanvikt i november 2014 .. och faktiskt fick jobba hårt för att besegra – håller på att realiseras. Piatkowska måste nu försvara sin VM-värdighet, och Laurén pockar på sin rättmätiga chans att som ’Champion Emeritus’ i klassen få första tjing på det bälte hon ju de facto aldrig förlorat i ringen och enligt eget synsätt bara ”lånat ut” till efterträderskan. De förhandlingar som förts mellan Team Sauerland – Mikaelas promotor – och det polska teamet .. och som tycktes vara i hamn förra veckan har dock resulterat i ett dödläge, varför WBC nu blixt-inkallat purse offer bjudning på matchen, Något som avgörs i dagarna. Med förhoppning om att matchen hamnar i Sverige i april.
”Jag är oerhört tänd på fighten, och jag erkänner att hon är en riktigt bra boxare, men det återstår för henne att bevisa att hon verkligen är en Champ och det måste hon göra mot mig – jag är obesegrad som mästare på viktklassen .. och hon bör därför komma till Sverige och möta mig här. Det vore så häftigt att lyckas få fighten till Sverige och min hemmaplan!”, säger Mikaela. Svaret på hur det blir kommer strax.
Samtidigt dundrar nyheten ut över media-Sverige denna onsdag att Mikaela Laurén är nästa stjärna att ställa upp i Let´s Dance ..! I morgon-TV introducerades hon vid ”Arga Snickarn” Anders Öfvergårds träningspass inför samma uppgift .. och redan tidigare har Dominika Peczinsky, Thorsten Flinck, Anja Pärson, Stina Wollter, Ellen Bergström och Johannes Brost presenterats bland årets deltagare – två platser återstår. Det blir nu för ”Destiny” att dubbeljobba ”som en tokig” för att klara båda uppdragen – förbereda sig för VM och tävla i en sport hon aldrig utövat tidigare. Men hon blir onekligen en härligt färgstark deltagare, därom råder ingen tvekan.

BILDEN: ”Let´s Dance Laurén ..!”
KGZ Fougstedt