LAURÉN & THORSLUND INVÄGDA OK – PÅ PLUTO TV IKVÄLL

feb 24, 2024
boXning

Mikaela vägde in på fredagskvällen i Köpenhamn och klev på vågen på ’lätta’ 65,4 kg och var därmed klar för fight – men inte mot avtalade rumänskan Ioana Fecioru, som blev sjuk och tvangs ställa in i förrgår. Istället fick man under hast och press plocka in georgiskan Mariami Nutsubidze (1-4), en 25-åring som mest boxat i lätt welter och som vi hade i Sverige i maj förra året, då hon mötte Valgerdur Gudsteinsdottir i Alingsås och förlorade redan i första ronden. Det är ett klart svagare motstånd än vad tuffa Fecioru hade blivit, men tål givetvis inte underskattas. Nutsubidze vägde in på 65 kg i går kväll, så fight blir det.

Även huvudmatchen råkade ut för återbud, där WBC/WBO-VM-drottningen Dina Thorslund skulle mött Seren Cetin, men denna fick ett cut i avslutande träning och måste bytas ut mot snabbt inkallade spanjorskan Mary Romero (9-4/2 KO) för titelfighten i bantamvikt. Båda boxarna vägde in under viktgränsen 53,5 kg, så också där är det ”go” for fight. 

På programmet i övrigt boxar obesegrade Hamza Hussein (cruiser) och Mathias Hansen (tungvikt) samt Thorbjörn Boudigaard (cruiser) och debuterande lättviktaren Francis Fordjour. 

Alltsammans går att följa via Pluto TV Sport, som bjuder på denna show, via att man loggar in på deras sändning från kl 20.45 ikväll.