LAURÈN VANN KLART I THEATRE; BARKA DITO PÅ KO ..

dec 12, 2019
boXning


Promotor Daniel Högström, AFK-BULLDOG MEDIA bjöd på en suverän kampsportgala med ljus, ljud, färg och show av alldeles utmärkt slag i Theatre i Gothia Towers i Göteborg på lördagskvällen, där ett antal hyggligt starka MMA-fighter var det dominerande inslaget, men ett par utmärkta thai-boxningskamper förhöjde klassen, och proffs-boxningen bidrog med ett par helt all right matcher .. fram till en lätt besynnerlig avslutning med Alexander ”The Mauler” Gustavsson i en no-gi kamp mot Anton Turkalj .. tio minuter non-stop stående grappling av enahanda karaktär, som slutade 0-0 men med segern till ”Maulern” på bättre arbete.


Mikaela Laurén (nu 32-6/13 KO) mot Paty Ramirez (12-8/6 KO) stod för galans boxningsmässiga höjdpunkt, och det blev till en riktigt god och underhållande fight över sex ronder, som dominerades av ”Destiny” från start till mål. Hon tog ett starkt kommando över kampen i inlednings-ronden och vann säkert även i fortsättningen, men Ramirez visade sig vara tuff värre, och bet ifrån bra i andra och tredje ronderna med flera fina uppercuts och svarade bra i trängda lägen. Mexikanskan tycktes nära kunna jämna ut några av ronderna på slutet, men efter varje bra sekvens från Ramirez kom Laurén tillbaka med ihärdig press framåt och knep till sist samtliga ronder. Med matchen över hade Laurén segern klart i hamn med 60-54 hos alla tre domarna, men det var som sagt likväl en riktigt god kamp.

Mikaela var strålande glad efteråt, berömde Paty för motståndet, men sa sig nu vilja ha nybakade IBO & WBC/interim-mästarinnan i super welter Patricia Berghult härnäst i titelkamp. Det senare tarvar givetvis en hel del förhandlingar för att gå i lås, och även andra alternativ torde finnas på bordet. Den närmaste framtiden får utvisa riktning.

Hamza Barka (3-1/1 KO) mötte i en 4-rondare i mellanvikt bosniern Ernad Jasarevic (1-4) och öppnade mycket förtroendeingivande med en stark press i första ronden, där han hade sin man i kort bryderi, i en rond han vann klart. I andra omgången satte han omedelbart förnyat tryck på Jasarevic, som försökte svara men istället strax träffades hårt av en kort serie som drev upp honom i neutralt hörn, och där rammad av en ny vänster-höger över nästrakten, gick han ner på knä .. och där räknade ringdomare Mika Moisio ut honom, då han valde att inte gå upp för mer .. ”ten and out”. KO 2 på tiden 1:12.

Efteråt visade det sig att Jasarevic näsa brutits. För Hamza var detta ett gott steg framåt i utvecklingen, med sin första KO-seger.

The Theatre var utsåld med 1500 entusiastiska åskådare och en underbar stämning rådde.