LAURÈN VS SVENSSON: ORDKRIGET ÄR FULL GÅNG!

sep 01, 2016
boXning

Klara S & Joey GamacheMikaela & C J Hussein 

Ordkriget mellan de två boxardrottningarna Mikaela Laurén och Klara Svensson har varit i full gång sedan de skrev på kontrakten – ja egentligen långt före det också – för den stora drabbningen i Hovet i Stockholm den 10/9 .. om allt möjligt, egentligen – vem som kan boxas bäst och vem som tål mest, vem som är bäst för sporten, vem som styggast och vem som är snyggast .. det har bitvis varit stor underhållning. NU närmar sig den stora fighten, och nu går respektive chefsekond in i ordkriget dessutom ..!

Team Laurén ligger för närvarande på träningscamp i de sydfranska bergen och därifrån tänker coach C J Hussein högt: ”I boxning handlar allt om nivå. Klara har aldrig boxat någon på Mikaelas nivå. Den enda gång hon gått upp på en sån nivå var mot Erica Farias om VM-titeln och då hamnade hon på golvet .. och den tjejen var bara hälften så stor som Klara, så då förstår ni själva vad Mikaela kommer att göra med henne!”

CJ har hårt predikat sin adepts förmåga och har mer eller mindre utlovat en KO-seger för Laurén. ”Det finns ingen jämförelse. Mikaela är solklart överlägsen. Hon har fotarbetet, snabbheten i händerna, styrkan, erfarenheten – allt hon behöver för att vinna. Om hon bara håller sig till fight plan så blir det här snabbt och lätt!”

 

Klara Svensson har gjort en del av sina förberedelser i Tyskland med sparring mot VM-drottningen i mellanvikt Christina Hammer, och den senare har öst beröm över henne – hon har ju mött Mikaela i match och besegrat svenskan och efter sparring med Svensson sätter hon nu sina pengar på att Klara kommer att vinna mötet i Stockholm. Hennes coach på ’hemmaplan’ i Köpenhamn, Joey Gamache, har nu också gått in i ordkriget. Han vägrar att se att Klara skulle vara ’underdog’ i den uppkommande matchen. ”Jag tror många människor underskattar vilken bra fighter Klara är. Hennes enda förlust är mot Farias .. om VM .. och kom ihåg att hon gav Farias en fight in i kaklet och förlorade på poäng – men det hade Mikaela också om hon boxat Farias. Mikaela har inte besegrat nån som inte Klara hade gjort detsamma mot. Vi är övertygade om seger. I mina ögon är Klara favoriten. Mikaela är en solid boxare och har utvecklats mycket. Men hon är ingen Klara Svensson. Jag känner att jag har den bättre boxaren, den smartare fightern, den med erfarenhet att anpassa sin boxning och göra vad som behövs för att vinna!”

”Vikten är inte avgörande”, tillägger han, ”många boxare går upp en viktklass och lyckas perfekt, och Klara har storleken, så hon kommer att bli helt naturlig i weltervikt. Det blir lättare för Klara att boxa i welter än det blir blir för Mikaela att pressa sig ner dit!”