LAURÉN VS WATKINS; GKK VS HASIC I SUNDSVALL

apr 20, 2017
boXning

Mikaela Laurén (28-4/13 KO) har haft en av svensk proffsboxnings mer omfattande karriärer, på flera decennier räknat – och överlägset så om vi bara räknar damerna – men hon har också fått ta en del törnar på vägen. Senaste missräkningen är givetvis Ewa Piatkowskas avhopp från VM-fighten i Sundsvall – en match som nu är framflyttad i tiden – och med det den ’sura’ omladdning och ny planering sådant kräver. ”Destiny” är dock med i Sporthallen om än ’nedtrappad’ till en 6-ronders-match, men det är i sanning inte mot vem som helst, för även om garvade Kita Watkins (7-14/1 KO) inte har den helt lysande rekordlistan så är hon en renommerad dam i gamet med massor av erfarenhet på högsta nivå. Den 38-åriga (några år yngre än Laurén) Texas-fightern har mött ”allt-och-alla” i världstoppen i lätt mellanvikt (super welter) och hon har gett varenda en fullt jobb till sista gonggongen. En enda match har hon förlorat i förtid, det var 2007 mot Molly McConnell, som hon senare mötte om WIBF/GBU-titlarna 2011 och då förlorade mot på ett delat poängdomslut .! Hon har också förlorat på samma sätt mot Tiffany Junot och ytterst knappt mot Victoria Cisneros och nu senast mot Alicia ”Empress” Napoleon och två gånger gett världsrankade #1 Tori Nelson fullt jobb tiden ut, så bra att det blev en retur påkallad .. hon håller starka segrar över Lisa Garland, Rita Figueroa och Michele Nielsen .. så det blir ingen lättköpt seger för Laurén detta. Hon måste vara helt ”on”, eller det här kan lätt gå helt fel.

”Jag vet att Watkins fordrar att jag kommer helskärpt till jobbet”, svarar Mikaela, ”och jag har släppt besvikelsen över att Piatkowska smet iväg .. och jag ska göra ett vasst jobb i Sundsvall .. får väl ta ut ilskan över Kita istället..!”

 

Han är två meter lång, väger ca 108 kg och har byggt upp en snygg professionell record på 8-0/4 KO, han kommer från Gardabaer i Island men boxar på svensk proffslicens – han heter Gunnar Kolbeinn Kristinsson, kallas ”Kolli”, och kortas som oftast ner till ”GKK” .. och nu på lördag gör han sin tredje proffsmatch i Sverige, denna gång i Sporthallen i Sundsvall. Han jobbar som mest som sparring åt en annan verklig bjässe, Finlands-svensken Robert Helenius .. och har därför gjort hela fem matcher i Finland. Nu ställs han mot lika ’bamsige’ Jasmin Hasic, kortare men tyngre – väger ca 120 kg – från Banovici i Bosnien Hercegovina, en man med record 8-3/5 KO och en god amatörkarriär dessförinnan (brons ju JEM ’07).

”Jag gillar att boxa i Sverige”, säger Kolli, ”och även om det aldrig går att förutspå något i boxning så kommer jag för att vinna och helst stoppa honom om det går – och får jag bara dit högern så – men det är tungvikt och det smäller bra, man får se upp .. men det är bara seger som räknas. Det ska bli extra kul att boxa förmatch för Otto Wallin, och se hans match. Vem vet .. en dag, kanske ..”