LEBEDEV FÖRSVARADE WBA-VM; BARBY & LARA VANN I MEXICO

jul 10, 2017
boXning


Den ende av världsmästarna i cruiservikt som inte startar i den stora WBSS-turneringen, ryssen Denis Lebedev (30-2/22 KO) försvarade sin WBA-VM-titel i DIVS Arena i Jekaterinburg i Ryssland på söndagsnatten mot australiensiske utmanaren Mark Flanagan (22-4/15 KO) och gjorde det med eftertryck. Han dominerade matchen rakt igen, slog ned Flanagan med en vass kroppsträff i nionde ronden och kunde till slut bärga en tämligen klar poängseger (119-108 x 2, 120-107). WBA håller sig som bekant med tre (!) VM-kungar i de flesta viktklasser. I cruiser är Lebedev den ’riktiga’ kungen = ’super’ kallad; ’Regular’, som är en slags reserv-mästare, är Beibut Shumenov, som dock är i färd att strippas från bältet pga inaktivitet: och ’Interim’ champ (inte fullt ut mästare, men ”på tur”) är Yunier Dorticos, som är den man som just nu startar i WBSS.

Ytterligare två resultat från den gångna helgen av vikt för världstoppen: Mariana ”Barby” Juarez (46-9-4/17 KO) försvarade sin WBC-VM-titel i bantamvikt i Auditorio Benito Juarez i Zapopan, Mexico med en överlägsen poängseger över japanska utmanaren Terumi Nuki (9-2/6 KO) – och efteråt grep hon mikrofonen och utmanade sin värsta rival om rampljuset för damer i Mexico, Jackie Nava, till vad som skulle kunna bli en av årets tuffaste dam-matcher.
Och i IMSS-arenan i Mexico City bestods publiken en prima skräll då relativt förbisedde lätte bantamviktaren (super fly) Ulises Lara (18-15/10 KO) gav storfavoriten, förre VM-kungen, Moises Fuentes (25-4-1/13 KO) en verklig fight över tio ronder och till sist spurtade hem en helt oväntad seger (97-94, 97-93, 95-95) ..!