LIEBENBERG ANLÄNDE TILL STOCKHOLM

apr 19, 2016
boXning

imageRyno Liebenberg (17-2/12 KO) anlände redan på tisdagen till Stockholm för att i lugn och ro acklimatisera sig och göra sista förberedelserna för fight på plats i matchstaden. Erik Skoglund reser in till huvudstaden för onsdagens presskonferens i MTG-huset kl 12, men kommer att återvända hem och ladda i Nyköping ända fram till fredagen, då invägning och läkarundersökning äger rum på Hovet vid pass kl 16.
Liebenberg kommer att göra sina sista lättare träningspass på Hammarby Boxningsklubbs lokaler på Kocksgatan. Han var full av tillförsikt och inte så lite kaxig när han väl anlände till Stockholm.
”Jag tycker Skoglund är överskattad. Han har aldrig behövt möta nån som är riktigt bra. Han är 24-0 och tio-i-topp världsrankad men han förtjänar det inte. Jag trodde svenskar var tuffa vikingar, men jag har tydligen fel. Jag ser verkligen fram emot att visa Sverige vad en riktig fighter går för!”

Den sydafrikanske 31-åringen är övertygad om att hans stentuffa bakgrund som gatu-fighter och hårding kommer att ge honom ett övertag. ”Sverige har haft proffsboxning förbjuden i årtionden men på lördag skall svenskarna få se vad det här gamet handlar om. Skoglund är motsatsen till en viking. Han är bara ett vackert face, en omslagspojke. Jag såg han lagt ut en video på Facebook där han spelar gitarr. Jag kunde inte låta bli skratta. På allvar? Ska jag fightas mot Justin Bieber eller ska jag kalla honom Erik Bieber?”
”Han säger han aldrig varit i ett gatuslagsmål – jag har varit i mer än hundra gatu-fighter! Om Erik tror han kan närma sig den här fighten som en gentleman så är både han och hans fans inne för en enorm överraskning på lördag. Jag kommer att slå honom i backen och vråla högre än hans besvikna fans!”