LOMA-RIGO INVÄGDA, LIKASÅ DeGALE-TRUAX OCH SELBY

dec 08, 2017
boXning

Invägningarna för de två stora showerna under lördags kväll och natt är avklarade. Det gick – nästan – som det skulle ..!


I New York vägde Vasyl Lomachenko och Guillermo Rigondeaux in planenligt för sin laddade fight om WBO-VM i lätt lättvikt: ’Loma’ på 58,5 kg, ett knappt halvkilo under gränsen och ’Rigo’ på 58,2 kg – de är redo att köra i morgon natt – matchen går vid tre-tiden på nattens svensk tid – i Madison Square Garden Theater.


Tidigare ikväll i London vägde huvudmatchboxarna i dubbelgalan i Copper Box Arena i morgon in; James DeGale vägde ’guld’, precis på viktgränsen 76,2 och utmanaren Caleb Truax 75,8 kg inför deras möte om IBF-VM i supermellan, således klara för VM-fight .. men i den andra titelfighten klev mästaren Lee Selby på vågen och vägde in med marginal på 56,7 kg medan utmanaren Eduardo Ramirez vägde 58,3 kg – hela 1,1 kg över viktgränsen 57,2 kg för deras IBF-VM-fight i fjädervikt .. och han valde bort att försöka klara vikten; den matchen kommer nu ändå att gå, men Ramirez kan inte vinna titeln i händelse av seger.