LOMACHENKO, LINARES PÅ PLATS I NEW YORK

maj 10, 2018
boXning

Det suveräna VM-paret Jorge ”El Nino de Oro” Linares och Vasyl ”Hi-Tech” Lomachenko anlände i början av veckan till New York och igår höll de öppen ’workout’ i hörnet av 33:e gatan och 8:e avenyn, dvs utanför ’världens mest berömda arena’ Madison Square Garden. Därvid lät de två kämparna sig porträtteras framför MSG med Empire State Building i bakgrunden. Analyser av boxarna inför lördagens jättefight i MSG är nu legio: Linares inför sitt största jobb nånsin, trots lång mästartid, tämligen ortodox i stil, medan förra suveräna amatörstjärnan, proffsens nya ’superstar’ Loma vänds ut och in i sina udda träningsmetoder (slag mot studsande boll mot vägg, mentala räkne-övningar, gå på händer osv) – förväntningarna växer inför vad som kan bli ’årets fight’ …

Linares: ”Jag är hungrig på seger och att fortsätta som VM-kung. Jag kommer att bevisa att Lomachenko inte är oslagbar. Vi kommer att få se vad han verkligen är gjord av på lördag. Jag har kommit för att segra!”

Lomachenko: ”Jag vill skriva in mitt namn i boxningshistorien, och det här är ett av de steg jag behöver ta. Jag vet inte vad Linares förmår göra. Efter matchen kan jag jämföra med Rigondeaux (red.anm: som Loma lätt besegrade) .. jag har tänkt mig att stanna länge på toppen. Linares är en av de bästa, så jag tror inte det blir lätt.”