LÖRDAG: HISTORIENS STÖRSTA SAMLING TUNGVIKTSKUNGAR

sep 02, 2015
admin

imageDet drar ihop sig till världens största tungviktsgala – nu på lördag i Seminole Hard Rock Café i Hollywood, Florida. Över 20 tungviktskungar på en gång på en och samma plats!
Nej, det skall inte fightas .. inte alla .. i själva verket bara en: Shannon ”The Cannon” Briggs, som i sin 66:e professionella fight tar sig an Mike Morrone (21-4/15 KO). Briggs har i veckan spelat in en ny video med sin ”Let´s go, Champ!”-ramsa och verkar vara i en fullständigt enastående fysisk form, för en 43 år gammal fighter. Han siktar som bekant på en VM-match mot Wladimir Klitschko och det är inte omöjligt att han boxar/snackar/dribblar sig fram till just det ..!
Han har på lördag möjligheten att visa vad han går för inför självaste Mästarnas Mästare, då Wlad Klitschko i förra veckoslutet meddelade att han kommer. Detsamma gör storebror Vitaly, som flyger in från Ukraina – tar ”time off” från bekymren i Kiev, vars borgmästare han är idag, och sällar sig till den mest imponerande samling ex-mästare världen hittills skådat. Mike Tyson, Evander Holyfield, Lennox Lewis, Larry Holmes, Riddick Bowe, Michael Moorer, Hasim Rahman, Leon & Michael Spinks – alla linjära mästare från 1978 till dags dato – och en drös ”alfabetskungar” därutöver, som Roy Jones Jr, Ray Mercer, Tony Tucker, Tony Tubbs, James ”Bonecrusher” Smith, Tim Witherspoon, Pinklon Thomas, Mike Weaver, Bruce Seldon, Michael Bentt, Lamon Brewster, Chris Byrd, John Ruiz ..
Regerande Champion (WBA/WBO/IBF/IBO/RING) Wladimir Klitschko tar ledigt från träningen inför VM-kampen mot Tyson Fury (24/10) och medverkar således och han sa igår om evenemanget: ”Jag tycker detta är ett otroligt tillfälle, ett sånt som bara kommer en gång i livet. Jag undrar om det faktiskt nånsin hänt tidigare att så många tungviktare, alla för detta världsmästare, har samlats. Det är häftigt!”
”Jag såg en gång ett foto på Ali, Frazier, Foreman och Norton tillsammans och det var en fantastisk bild – ett verkligt foto för historien. Den här fredagen och lördagen blir nåt helt extra. Det är underbart att vi alla kan komma tillsammans .. det kommer att bli mycket snack, många frågor – och svar. Det visar att vi är en gemenskap – en familj, faktiskt. Det här blir definitivt ett historiskt möte.”

Tillfrågad om hur det blir med antagonisten Briggs och om de riskerar hamna i luven, svarar han: ”Och så han ovan på allt detta! Jag kanske kollar hans fight, kanske inte .. det beror på hur bråttom tillbaka till träningen jag måste ha. Men det skall definitivt bli extremt roligt träffa de andra.”