LÖRDAG: JOSHUA VS MOLINA, PARKER VS RUIZ, CUELLAR VS MARES PLUS CHARLO, CRAWFORD, CONCEPCION ..

dec 09, 2016
boXning

img_1738img_1739Det är Fight Week på många håll i världen just nu, och även om svenskt fokus ligger på dagens stora show i Nyköping, så är lördagens serie titelmatcher världsvitt än tyngre. Allra tyngst är de två VM-drabbningar i tungvikt som dominerar media; dels det brittiska dramat i Manchester Arena, England där IBF:s VM-kung i tungvikt Anthony Joshua (17-0/17 KO) tar sig an sin nästa utmanare Eric Molina (25-3/19 KO) i en förväntad urladdning av stora mått: Joshua: ”Eric kommer hit för att vinna och har sina drömmar satta på mitt bälte, men mitt jobb är att spräcka de drömmarna och behålla titeln”; Molina: ”Enda sättet att vinna på är på KO och det är precis vad jag ska göra!” – och dels WBO-VM i tungvikt (om Tyson Furys vakanta titel) mellan Joseph Parker (21-0/18 KO), nyligen signad av Top Rank/Bob Arum, och Andy Ruiz (29-0/19 KO), likaså en Arum-fighter, i Vector Arena, Auckland, New Zealand. Parker: ”Jag kommer att bäras fram av hemmastödet och det skall ge mig segern, jag ska vinna och vinna övertygande. Andy är en ’nice guy’, det finns inget hat här, men det står inte i vägen för min seger.”; Ruiz: ”Det här är min chans och jag skall ta den – jag har inte kommit hela vägen hit för att förlora, jag vet att alla underskattar mig, men jag skall inte lämna New Zealand utan bältet!”; Arum: ”jag tror verkligen att den som segrar i denna match kommer att bli framtidens främsta tungviktare; Parker har naturlig förmåga, är så stor och slår så hårt, och Ruiz har de snabbaste händerna i tungvikt sedan Muhammad Ali.”
WBA-VM-kungen i fjädervikt Jesus Cuellar (28-1/21 KO) från Argentina tar sig an förre tre-faldige VM-kungen Abner Mares (29-2-1/15 KO), mexikansk idol som numera bor i Kalifornien, i Galen Center i USC, Los Angeles i Kalifornien på lördag. Matchen har varit på gång en tid, först satt till att äga rum i New York i juni men då utgången pga skada, men nu är den här, och enligt Cuellar är det målet för en lång färd: ”jag har velat möta Mares i mer än två års tid. Nu händer det, och jag ska visa vem som är kungen!” På samma gala försvarar Jermall Charlo (24-0/18 KO) sin IBF-VM-titel i lätt mellanvikt mot Julian Williams (22-0-1/14 KO) – medan i Century Link Center i Omaha, Nebraska, USA försvarar omåttligt populäre hemmasonen Terence ”Bud” Crawford (29-0/20 KO) sina WBC/WBO-VM-titlar mot John ”The Gladiator” Molina (29-6/23 KO). Som semi till Joshua vs Molina i Manchester försvarar Luis Concepcion (35-4/24 KO) sin WBA-BM-titel i lätt bantam mot brittiska hoppet Khalid Yafai (20-0/14 KO). Nog blir det en hektisk lördag alltid.