LÖRDAGENS STORA POJKAR STÄLLER UPP

nov 09, 2018
boXning


Den kommande lördagen bjuder ju på två jätte-arrangemang, dels i Manchester Arena i England, där universellt erkände VM-kungen i cruiservikt Oleksandr Usyk (WBC/WBA/IBF/WBO/RING) sätter allt på spel mot brittiske utmanaren och förre mästaren Tony Bellew. De möttes vid torsdagens pressmöte och gav varann lite ’goda råd’:
Usyk: ”Tony är min bästa motståndare nånsin .. jag kommer göra boxning .. det viktigaste av allt från min sida och från Tony´s är att vi gör vårt allra bästa.”
Bellew: ”Jag önskar dig ditt bästa, och jag hoppas du är i ditt livs form, för på lördag natt kommer vi att gå i krig, tro mig på det. Blod, allt. Jag kommer att ge allt jag har .. så på lördag, min vän, kommer du att få lära dig att förlora!”

Senare samma natt är det avslutningen på första omgången av årets World Boxing Super Series med de två sista kvartsfinalerna – i början av 2019 följer sedan semifinalerna – båda i cruiservikt och på torsdagen tog turneringens boxningsboss Kalle Sauerland med de fyra kämparna upp i Willis Tower i Chicago, i samband med pressmötet, för en överblick över ’slagfältet’; fr v Mairis Briedis (som möter Mikaelian), Krzysztof Glowacki, Kalle, Maksim Vlasov (Glowackis motståndare) och Noel Mikaelian. De möts i UIC Pavilion, med start framåt söndags morgon svensk tid. Foto: WBSS.