LUCIAN BUTE TESTADE POSITIVT

maj 28, 2016
boXning

Badou Jacks motståndare i senaste VM-kampen – oavgjort över 12 ronder – Lucian Bute har testat positivt för doping meddelades det på torsdagen. Washington DC Boxing & Wrestling Commission underrättade WBC om att medlet ’Ostarine’ återfunnits i Butes blodprov. WBC kommer nu att utvärdera detta för vidare beslut i frågan inom kort.
Bute kom själv igår ut med ett statement om ärendet: ”Jag är förvånad och ledsen över detta och jag förstår inte hur jag kan testa positivt över huvud taget. Jag har klarat alla tidigare dopingtest, och jag är testad inför alla mina senaste matcher och åtta gånger inför denna kamp. Jag har aldrig tagit några illegala produkter och jag litar helt på teamet runt mig. Jag är övertygad om att B-provet kommer att visa negativt resultat.”

Badou Jacks agent Arash Naderi uttalade sig till SVT igår: ”Man blir förbannad, det är äckligt. Vi pratar om en kille som är på droger i ringen, med livet på spel, då kan ju allting hända. Man blir ju än mer orolig över vad som kunde ha skett om inte Badou varit så skicklig som han är.”
Ostarine är en prestationshöjande substans, som förbättrar styrka och uthållighet. Om nu även B-testet visar positivt resultat kommer WBC sannolikt att diskvalificera domslutet, förmodligen till ett ”No Contest”, men det återstår att se.