LUGN FIGHT WEEK INFÖR NÄSTA VECKAS URLADDNING; BADOU: ”DET KOMMER ATT BLI KRIG!”

jan 06, 2017
boXning

imageDenna veckoända ger en relativt sett lugn helg med ett par stora shower runt jorden men inget extra ordinärt – störst är en intressant match i Neuquen, Argentina med Xavier Luques Castillo (15-6/5 KO) mot Mauro Maximiliano Godoy (26-1/14 KO) om Argentinas titel i lätt welter på lördagen, och ett tufft möte i Minneapolis, Minnesota, USA mellan Caleb Truax (27-3-2/17 KO) och Joshua Okine (29-7-1/17 KO) i lätt mellanvikt samma kväll, och på söndagen en match om WBC Youth-titeln i lätt flugvikt mellan Seita Ogido (11-2-1/3 KO) och Jonathan Refugio (16-5-4/4 KO) i Okinawa, Japan och en match om IBO/I-C-titeln i lättvikt i Riga, Lettland mellan Fedor Papazov (18-2/11 KO) och Uriel Barrera (22-6/13 KO), men det är inga VM-fighter eller större mästerskap på spel – nästan som att alla samlar sig för årets största boxningshelg hittills den följande veckan, då ju Badou Jack och James DeGale gör upp om WBC- & IBF-bältena i supermellanvikt i New York och på samma show möts Amanda Serrano och Yazmin Rivas om WBO-VM i super bantam i årets första riktigt stora damfight dessutom och Jose Pedraza möter Gervonta Davis om IBF-VM i lätt lättvikt .. men då har redan en högst intressant fight ägt rum redan på fredagen, då Erislandy Lara (23-2-2/13 KO) försvarar WBA & IBO-VM i super welter (lätt mellan) mot förre mästaren Yuri Foreman (34-2/10 KO) i vad som kan bli en thriller i Hialeah, Florida, USA.

Badou Jack och James DeGale deltog i en internationell mediakonferens på torsdagen och fällde några kommentarer om varann och nästa veckas drabbning:
Badou Jack: ”Jag har tränat verkligen hårt och kan knappt bärga mig till fight night för att bevisa att jag är bäst .. då är det bara jag och James DeGale, allt annat är historia. Det kommer att bli ett krig!”
James DeGale: ”Jag är nummer ett i den här divisionen och Badou Jack vill ha min plats. Vi lär få se om han kan klara det. Han är ganska ’basic’, bra på det mesta men inte exklusiv på nåt, rätt så mycket rakt på .. jag är mycket snabbare. Han kommer att bli chockad!”