LUGN OCH SÄKER OTTO PÅ PRESSMÖTET MED ”AJ”

dec 22, 2023
boXning
I två omgångar togs de sexton tungviktsboxarna upp på podiet i Riyadh, Saudi Arabien på torsdagen – i den andra av dessa, inropade allra sist, kom de fyra huvudpersonerma: Joseph Parker och Deontay Wilder & Otto Wallin och Anthony ”AJ” Joshua. Det var det ’vanliga’ tugget, med promotorerna Frank Warren och Eddie Hearn i högsätet – men där satt också Dmitry Salita och Nisse Sauerland (tidigare promotorer för Wallin; Otto kostade på sig att hälsa på Nisse!) Den store svensken blev pressad från moderatorn ”Du verkar så oerhört lugn och säker här, och har snackat rätt mycket, mycket mer än tidigare .. är du inte alls nervös?” Varpå Otto svarade ”Det är klart jag är nervös. Det är en jättelik match och allt hänger på detta, så givetvis känner jag nerver, men så skall det vara. Jag är här for att vinna, och jag ska besegra Joshua på lördag natt, och sen gå vidare till än större saker!”
AJ tog bara frågor från sin egen promotor Hearn, men var nu lite mer öppen än det tillknäppta ’jag’ han visat upp tidigare under veckan. ”Folk retar sig på att jag inte snackar. Tror att jag är nervös. Det finns inget att snacka om. Jag är inte nervös, jag är fokuserad, och jag är för att göra ett ’demolitions-jobb’; jag ska krossa Otto, så som ni får se på lördag.”

Vid själva staredown efter pressmötet sa inte AJ ett ord till Otto, medan den store svensken snackade en hel del..! I morgon, fredag, är det invägning.  

Den andra bilden från Staredown är på Wilder vs Parker,