LUGN VECKA / MÅNGA PLANER: WARD, ORTIZ, NIELSEN .. BADOU

feb 12, 2016
boXning

imageDet var en relativt lugn weekend den förra och är faktiskt så än mer den här – varför störst intresse knyts till en rad nybakade matcher av stort intresse.
Störst rubriker drog nog den synnerligen intressanta starten i lätt tungvikt mellan Andre Ward (28-0/15 KO) och exilkubanen Sullivan Barrera (17-0/12 KO) till sig. Den blev klar i tisdags och läggs fast till den 26/3 i Oakland, Kalifornien. Det är Wards ”riktiga” debut i lätt tungvikt och en direkt markering att han vill kvala till VM mot Sergey Kovalev. Barrera är i sanning ett tufft test och legitimt en av viktklassens tjugo bästa boxare. Lätta tungvikten är ju idag ett getingbo av talang – där således vår egen Erik Skoglund försöker etablera sig en nisch i toppfältet.

Apropå nordbor så har Mikki Nielsen (20-0/14 KO) måst byta motståndare inför sin start i Musik Teatret i Köpenhamn den 19/3 – där var det ju tänkt att den danske cruiserviktaren skulle ta sig an förra esset Giacobe Fragomeni, men italienaren har skadat sig och i hans ställe stod det klart, i veckan, kommer nu förre titelutmanaren (vs Marco Huck om WBO-VM) Mirko Larghetti (24-1/16 KO) in – en nog så tuff nöt att knäcka, tillika f d EU-mästare i viktklassen.

Luis ”Real King Kong” Ortiz (24-0/21 KO), s k interm-mästare för WBA i tungvikt, har ju letat efter motstånd till sitt försvar i Washington DC den 5/3 – då ju ryske utmanaren Alex Ustinov plötsligt ”försvann” – och det blev i veckan klart med förre dubble VM-utmanaren, låt vara ”uråldrige” men alltjämt klart kapable, Tony ”Tiger” Thompson, 44 bast (40-6/27 KO). Det var ”The Tiger” som ju synnerligen effektivt gjorde av med förra kubanska stjärnan Odlanier Solis, två gånger om till och med. Han förlorade emellertid senast, då mot Malik Scott.

OCH snacket tätnar om en uppkommande VM-fight mellan Badou Jack och Julio Cesar Chavez Jr om svenskens WBC-VM-titel i supermellan .. så som i april – och Chavez är nu redan igång med förberedelser i gymet – fastän ännu inget är spikat och klart.