LYCKLIG FURY DEKLARERAR: WLAD IGEN BLIR SAMMA SAK!

nov 30, 2015
admin

furyb m fem bälts

Dagen efter att ha chockat boxningsvärlden med en smått otrolig utboxning av Wladimir Klitschko om VM-titeln i tungvikt – engelskspråkiga media kallar det en ”shut-down” av Klitschkos offensiv – så talar den nye kungen nu om framtiden.

Men först lite statistik om matchen, som ju i egentlig mening – trots en i allra högsta grad levande ”nerv” från start till slut – inte tog verklig fart förrän i slutfasen, allt beroende på att VM-kung Klitschko inte kunde hitta ett sätt att komma till med en verksam offensiv; Furys förbluffande snabba fotarbete och extremt långa armar styrde allt.  Wlad lyckades enligt statistik-räknarna bara slå 231 slag under hela matchen – och så kallade ’power shots’/potentiella avgörande slag’ fick han bara iväg 18 stycken på hela fighten. Fury slog inte särskilt mycket heller, utan styrde med sin jabb (han växlade i inledningen ibland till south paw och bytte då givetvis jabb-hand), men han slog ändå 140 slag mer än Klitschko och träffade med 48 power shots.

Den store mannen, nu på toppen av boxningsvärlden vid 27 års ålder, känd för sina grova uttalanden och burleska upptåg men också lättrörd och som igår fångade en hel värld med att avsluta sin VM-triumf med att i ringen sjunga för sin fru Paris, talade idag med media om framtiden och om retur-avtalet i matchkontraktet.

”Ärligt talat, om han ens vill ha en returmatch så ser jag ingen större poäng i det. Det kommer att se exakt lika dant ut nästa gång. Inte ens om han fick träna i tio år skulle det göra nån skillnad. Men om han vill utnyttja returmatchen så gör vi den .. och jag kommer gärna tillbaka till Tyskland, jag var mycket fint mottagen här. Men jag blir nog tillåten ett första frivilligt försvar och det skulle jag helst vilja göra hemma .. i Manchester. Det vore härligt komma hem med bältena!”

”Varför måste ni dra upp Deontay Wilder? (Wilder håller WBC-bältet, det enda som Fury nu inte har) Skall vi skratta åt det namnet, allihop? En novis som han, varför skulle jag bekymra mig om en sån? Han är en basketspelare som plockade upp boxning för några år sen. Jag har gjort detta hela mitt liv. Han kan gott vänta, om han vill ha ett titelenande. Först är det Klitschko Rond Två.”

VAD han än gör nästa gång blir det ett massivt evenemang. Det är t o m troligt att Wladimir accepterar att han gör ett frivilligt försvar före en returmatch på sommaren nästa år, säg till våren i Manchester. Och Wilder – som har fått göra två frivilliga försvar innan det nu är dags för hans obligatoriska mot Alex Povetkin – är upptagen, av det .. dito till våren. Så vem kan bli först till kvarn? Redan nu är snacket igång om en potentiell fight mot förra storstjärnan David Haye – som gör sin comeback i januari.

BILDEN: Världens nya världsmästare i tungvikt, TYSON FURY, med fyra av sina fem bälten (WBA, IBF, WBO, IBO) – det historiskt viktigaste THE RINGS kommer senare.