Lysande knockout av Ahlin; dito segrar i natt för Wallin och GKK

mar 15, 2015
admin

Nyhetsbild_252_Alvaro_Gaona_-_Oscar_Ahlin Vid gårdagens boxningar i Ballerups Super Arena utanför Köpenhamn stod Oscar ”Golden Boy” för en lysande insats då han slog ut den farlige mexikanen Alvaro ”Cobra” Gaona i supermellanvikt på tiden 2.34 av rond 1..!

Matchen öppnade som en sann gladiatorbatalj med båda boxarna redo att ta ut den andre vid första chans. Gaona har en lätt udda och svårläst stil, med vassa slag ur oortodoxa vinklar, men som Oscar betonade efteråt hade han gjort sin hemläxa och läste faktiskt mexikanen spik rätt. Iskallt låg han kvar på ”striking distance” och fällde Gaona momentant med en halvträff med högern i en kontra-situation, och när denne sedan kom till förnyad attack låg han redo och drog en perfekt vänsterkrok, som fällde motståndaren rak lång på rygg. Gaona föll illa över ena benet, var illa träffad men gjorde en god insats att ta sig upp – men ringdomare Sören Saugman hade sett nog, räknade 2-3-4 and out! Det skrivs in i böckerna som en KO. Ett briljant jobb!

På samma gala gick Sundsvalls Otto Wallin i tungvikt mot en överviktig bjässe från Georgien David Gegeshidze och vann enkelt på TKO 2. Wallin var mycket aggressiv och tog matchen rakt till sin motståndare och gav honom inget utrymme att manövrera. Det blev bökigt och fult och mest en styrkemätning i muskelkraft, och den vann Otto. Georgiern gick i däck två gånger nedbrottad, utan räkning givetvis, och pustade frenetiskt efter luft, och efter två och en halv minut av andra fångades han i en ringhörna, träffades högt av ett slag som ruskade om honom lite, uppföljande vänster missade men Gegeshidze gick omkull likväl – där avbröt ringdomare Per Hansen alltihop, utan räkning.

I huvudmatchen stoppade Patrick Nielsen sin indianska motståndare George Tadooahnippah i åttonde ronden och vann därmed det vakanta WBA/Int-bältet i supermellanvikt. Dennis Ceylan besegrade Dmitry Kirillov på poäng 10 i fjädervikt, Tim-Robin Lihaug stoppade Slavisa Simeunovic med stygga kroppsslag i andra ronden/supermellan .. och Kai Robin Havnaa i tungvikt lyckades knäcka sin tredje proffsmotståndare Patrick Linkert till sist i fjärde ronden efter en våldsam offensiv.

 

*

 

Samtidigt i Finland, i Night Club HulluPullo i Vaasa boxades svensklicensierade islänningen Gunnar Kolbeinn Kristinsson sin andra proffsmatch, och stod på nytt för en utmärkt insats då han besegrade oerhört mycket mer rutinerade Edgars Kalnars på poäng över 4 ronder. GKK är ju en relativ novis i gamet, och det kan vara mycket besvärligt i en viktklass som tungvikt, i synnerhet mot rutinerat motstånd, men han tog nu sin andra skalp trots dessa handikapp och vann all right efter fyra fullbordade ronder. GKK boxar härnäst på ABP:s show i Ystad den 25/4.