Lysande Yigit vann i Danmark

jun 21, 2015
admin

image

Anthony ”Can You Dig It” Yigit (nu 14-0-1/6 KO) går från klarhet till klarhet – han var helt lysande i sin säsongsavslutning i Ballerup Arena utanför Köpenhamn, då han i en liten thriller besegrade tuffe britten Tony Owen (nu 16-4/3 KO) och gjorde det på ett så imponerande vis som bara går. Stockholmsgrabben gav bort längd och räckvidd i detta southpaw-möte, hade inledningsvis lite bekymmer med det, men snart nog hade han på snabba fötter krympt avståndet och på massivt arbete knäckte han Owen. Det var dock länge en riktigt tuff styrkemätning och en synnerligen actionfylld fight – kvällens bästa match – men successivt tog svensken ett allt klarare kommando, och i slutet av 6:e ronden hade han Owen i bryderi – och i sjunde gav den enorma pressen utdelning. Träffad av ett otal slag, helt slut och mentalt käckt gick britten ner på knä, exakt samtidigt som ringdomare Jens Christensen sett nog och gick emellan och bröt: TKO 7 på tiden 2:08!

Otto Wallin, Sundsvall (nu 12-0/10 KO) slog ut ukrainaren Oleksiy Mazikin (nu 14-12-2/4 KO) i andra ronden och var också imponerande. Mazikin må vara 40 bast och har definitivt sett sina bättre dagar, men han är en fighter och han gav inledningsvis Otto fullt jobb .. tills svenskens grymma kroppslag avgjorde alltihop! Otto rammade ukrainaren med en tung vänster i kroppen efter en dryg minut av andra ronden och Mazikin fick ta räkning till ”8” på knä kippandes efter luft .. väl uppe blev det på nytt fight tills i en tillkrånglad situation vid repen – Mazikin försökte låsa – Otto fick utrymme för en ny massiv vänster rakt in i ukrainarens gungande midja, nästan samma ställe som den förra, och den store mannen från öst stöp i golvet, ner på knä, där han nu räknades ut av ringdomare Sören Saugman. KO, tid 2:26.

Huvudmatchen i Ballerup blev något av ett sömnpiller då Patrick Nielsen (26-1/12 KO) enkelt och totalt – han vann alla ronder – besegrade ovillige och enbart ute för att ”överleva” Charles Adamu (23-7/17 KO) från Ghana om WBA/Int supermellan titel. Nilelsen hade sin man på ”g” med bara överkörningstaktik i första, men sen fungerade inte det längre och då blev det bara lååångt.

Det maffiga prestigemötet mellan norrmännen Tim Robin Lihaug (13-1/8 KO) och Arne Ernstsen (7-1/3 KO), en match som svängde och var helt öppen då det small, avgjordes av en oväntad vänsterkrok från Lihaug i slutet av fjärde .. Ernstsen kom upp men räknades ut av ringdomare Jan Christensen.