MACCA SLOG UT JONES I MOSKVA; ARREOLA VANN I TEXAS

dec 13, 2015
admin

imageDet som skulle ha blivit legendaren Roy Jones Jr stora tack-&-adjö föreställning från aktiv boxning, i Moskvas VTB Arena på lördagen slutade i ett grymt nederlag. Han hade själv valt förre VM-kungen Enzo Maccarinelli (WBO-VM i cruiser 2006-08) till sin sista motståndare, och ett tag försökte man få det godkänt som mästarstatus, men det trolleri-stycket gick inte. Nu var det under alla omständigheter ett mäktigt prestigemöte, och en mycket intressant fight, och även om Jones lät Macca styra fighten så stod han själv för en hel snygga kontra och matchen var i ett intressant läge, då den långe walesaren träffade med en skarp uppercut som sänkte Jones för räkning i rond 4. Roy kom upp men hamnade under svår press, träffades på nytt av en uppercut som följdes sav en svepande höger över, vilken skickade Jones rak lång framstupa i canvasen. Out! Allt var över. För Maccarinelli blir detta en ”pånyttfödelse”. För Jones är det definitivt slut. Hans en gång i tiden så fenomenala record stannar nu på 62-9/45 KO. Vid 46 års ålder blir det nu musik & promotion – och minnet av en av vår tids stora karriärer.

imageNågot senare samma lördagsnatt small det även på andra sidan klotet mellan två tunga herrar, som likaså befann sig vid ”cross-roads” – vara eller inte vara – nämligen i AT&T Center i San Antonio, Texas där förre VM-utmanaren Chris Arreola (nu 37-4-1/31 KO) tog sig an Travis ”My Time” Kauffman (30-2/22 KO) i ett försök att nytända en karriär i stå; för Kauffman en hygglig chans att ta sig in i toppen. Det blev en riktig fight! Arreola kom ut som en vild tjur och försökte blåsa bort Kauffman, men denne svarade och det blev till ett krig, där Travis lyckades golva Chis i tredje ronden. Därefter planade det ut men var mycket jämnt in i avslutningen och ingen förmådde ta kommandot. Segern gick med minsta marginal till ”The Nightmare” Arreola med domarrösterna 2-1: 114-113 x 2 till Chris, 113-114 till Travis.
I den andra huvudmatchen, omvägd till lätt mellanvikt, poängslog Omar Figueroa (26-0-1/18 KO) Antonio DeMarco (31-6-1/23 KO) över 12 ronder.