MAGUI & BILGE, FIGHT LIFE BOXAR I SPANIEN LÖRDAG

mar 18, 2024
boXning
Kamran Kabinejad, färgstark boss för Fight Life promotions i Örebro, har åter packat trunken och drar om någon dag ner till Valencia i Spanien, med hustru Jenny & med assisterande coach Thomas Magui för boxarduon Paolo Magui och debuterande Agit Bilge. 
Båda dessa unga fighters boxar på Arena Boxing Promotions (promotor Albi Sorra) tävlingar i Centro Deportivo Boxing Unitres i Picanya i utkanten av Valencia på lördag den 23/3. Där hålls då en mindre show om åtta matcher, samtliga på 4 & 6 ronders distans, utan egentlig huvudkamp, men där nya spansk-albanska ”KO-kungen” Matteo Celo är ’dragplåster’. 
Paolo Magui (7-0), från Jönköping men ansluten till Fight Life,  möter här över 6 ronder i lättvikt  den unge moldaviern Mihail Zubenco (2-3), en 19-åring, som torde ge svensken en god fight om segern. 26-årige Paolo har hittills på en snart tre-årig karriär gått obesegrad genom sju matcher, och tänker så förbli även i den åttonde. 
Agit Bilge är en 30-åring från Norrköping, som tävlade senaste åren för Hammarby Boxing som amatör, men spenderade  åtskillig tid i träning och sparring hos KK i Örebro, inte minst som stark sparringpartner till Pezhman Seifkhani och Marios Kollias; han vann SM 2022 i 92+ kg, med vinst i finalen över Kevin Järlinge, Kelly – då revansch för nederlaget i SM-semifinalen ’20 – och han var också i final ’23, mot Gabiel Richards, DIF, men föll då på poäng. Han har gjort drygt 40 matcher som amatör, har boxat i landslaget och håller ett antal turneringssegrar, men nu går han alltså över till proffsen. Nu matchas han i sin debut här i Valencia mot italienaren Daniele Lungo (2-3), en rätt hård 33-åring, som blir ett skapligt tufft test för svensken. Kabinejad har ett samarbete på denna tävling med Sorra, så svenskarna boxar i hemmahörna, och man är hyggligt försäkrade om en fair bedömning i poängsättningen. 
Rapport kommer från Spanien framöver.