MALMÖS JELIC, ABDULRAHIM & ”THE BULLET” I KAMP..

aug 29, 2019
boXning

Malmös egna Jelena Jelic (1-0/1 KO) är en de kämpar som går upp i en viktig match på HHP:s proffstävling i Rosengård på lördag. Den förra SM-drottningen från amatörtiden gör sin andra proffsmatch, och ’debut’ på hemmaplan, då hon här tar sig an tuffa serbiskan Natasa Rothpflug (0-1-1). Natasa gör här sin tredje proffsstart och räds inte bortaplan, trots en utomordentligt svår start i karriären med ett knappt poängnederlag mot vida mer rutinerade Jasmina Nad och sedan en oavgjord kamp mot Melita Joo. Rothpflug blir ett betydligt tuffare test för Jelic än premiär-kampen mot Danijela Konaj, som Malmötjejen vann komfortabelt på en TKO-seger i sista ronden. Även nu gäller det fyra ronder i lätt lättvikt (super feather).

Detsamma kan sägas om klubb & stallkompisen Mohamed Abdulrahim (1-0/1 KO), som ganska säkert stoppade sin debutmotståndare Adnan Kuduzovic i Köge i juni, men som nu får en betydligt tuffare uppgift i den unge men tämligen erfarne letten Vladislavs Davidaitis (4-9/4 KO), som förvisso rest runt som en ”skottspole” i Europa de senaste åren och förlorat en del – dock oftast mot mycket bra motståndare: Cristian Montilla, Tuomo Eronen, Alessio Lorusso, Lee Clayton, George Brennan .. men ändå gjort gott motstånd, och faktiskt aldrig slagits ut, även om han fått bryta flera gånger – och i de fyra segrar han själv boxat ihop har han lyckats vinna på ’förtid’ samtliga gånger. Det är en ung man, denne 21-årige Riga-bo, men även Mohamed är ung, blott 22 år, och bestämde sig snabbt för att ta steget över till proffs, efter att han vunnit SM för amatörer 2018. Från amatörledet har han dock god erfarenhet även på internationell nivå, och detta blir en utmärkt intressant fight och spännande att följa i Rosengårds Sporthall.

Den designerade huvudkampen, trots att den är nedsatt till fyra ronder, är också det ett spännande jobb mellan, även här, en superb Malmö-fighter, i Simon ”The Bullet” Henriksson (6-3/1 KO) och hans ungerske motståndare Richard Baba (4-5/2 KO) i super welter/lätt mellanvikt.

I övrigt är det de tre Stockholmsgrabbarna Yohannes Berhane (1-0), Denis Kauffer (debut) och Yaffet Amaniel (4-2/2 KO) som möter gott och starkt motstånd i lätt welter, lätt tungvikt och weltervikt. Detta torde kunna bli en riktigt bra boxningskväll i Rosengård.