MANNY PACQUIAO LÄGGER HANDSKARNA PÅ HYLLAN…

apr 11, 2016
boXning

(FILES) In this September 3, 2014 file photo, Filipino boxing star Manny Pacquiao gestures on arrival for a press conference with fellow boxer Chris Algieri in Los Angeles, California. Pacquiao called his boxing showdown with Floyd Mayweather "the fight of my life" as he got down to work pounding the streets and gym in Los Angeles. The eight-division world champion cranked into serious preparations for the May 2 fight after flying in for his training camp from his native Philippines. On March 2, 2015, Pacquiao ran two miles (3.2 km) and shadow-boxed for two rounds, followed by abdominal work and breakfast of steamed rice, scrambled egg, fish and chicken broth. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN / FILESFREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images

Dagen efter den stora fighten mot Timothy Bradley i Las Vegas talade Manny Pacquiao om framtiden.

”Jag har redan lovat min familj att nu resa hem och spendera mer tid med dem och fokusera kraft på att tjäna det filippinska folket. Det är min prioritet just nu.”

En leende, samlad och lugn ”Pacman” sammanfattade: ”Om ni undrar om en comeback så vet jag inte svaret, för det kan vara att jag kommer att njuta av livet som pensionerad boxare. Jag har inte nått dit ännu så jag vet inte hur jag kommer att känna. Men just nu har jag ett beslut klart. .. Jag är 50/50. Men jag älskar min familj. Jag hedrar min familj och mina barn. Jag uppmuntrar de inte att ägna sig åt boxning för detta är en verkligt hård sport och mycket svår. Men som sagt, jag kanske kommer att gilla mitt nya liv eller så gör jag comeback. Men just nu har jag bestämt att jag slutar att boxas.”

Timothy Bradley lämnar inte heller definitiva besked om framtiden utan skall nu ta semester och vila ut hos familjen innan besked om hur man går vidare kommer. Men han kommer att fortsätta med Teddy Atlas som coach, säger han.

Matchen hyllas som en stor final på boxarnas rivalitet, och ett superbt slut på Pacquiaos karriär.