Mayweather besegrade Maidana – igen!

sep 15, 2014
admin

Nyhetsbild_109_floyd_-_maidana_III den hett eftertraktade returmatchen mellan Floyd ”Money” Mayweather – världens högst betalda idrottsman – och den argentinske utmanaren Marcos Maidana hoppades 16.144 åskådare i MGM Grand i Las Vegas och miljoner vid TV-apparaterna Jorden runt på lördagsnatten att man à la Ali-Frazier skulle få se något ännu bättre i returen än den hyggligt jämna och styrkemässigt spännande första kampen från i maj i år. Före allt annat är dock Mayweather en ”överlevare” i ringen, och kan han inte pricka motståndaren som han vill, så går han snabbt över till plan B eller plan C, om så krävs. Detta blev ingen höjdare för publiken att se – Floyd sabbade ”matchen i matchen”, han såg till att han vann, strunt samma hur. Det är lite det som ligger honom i fatet hos den breda publiken, trots det massiva intresse som finns för honom, det finns inte ett uns av ”do or die” hos honom, inte en millimeter, och därför göds publikens hat-kärlek av hans agerande, vilket nu resulterade i massivt buande, när han valde att på blixtrande snabba fötter fly undan.

 

Maidana sa före kamp att han trodde att Mayweather skulle fly, och den superbt tränade argentinaren hävdade efteråt att det var han som ”gjort” matchen, vilket till stor del var sant, och att han gjort nog för att vinna. Det hade han inte, även om det åter var hyggligt jämnt – 115-112, 116-111 x 2 – men inte heller han fick till den ’stora’ fighten; han har helt enkelt inte arsenalen att lösa Floyds taktiska boxningsförstörande metoder. Förra gången var det mer av en ”battle” – nu neutraliserade Floyd attackerna vid repen, och de enda gånger det blev riktiga slagväxlingar var när han själv gick till motattack i ringens mitt – då svarade Marcos efter bästa förmåga, men även vid repen lyckades han emellanåt träffa Mayweather, men för lite och för sällan. Emellertid var ”Money” den här gången ordentligt märkt i ansiktet efteråt, med svullna läppar och näsblod och lite blämmor, och gav sig själv enbart ett C i betyg vid ringintervjun. ”Jag tackar alla som kom, och jag beklagar att det inte blev bättre än så här, men jag gjorde vad jag måste och vad jag kunde för att vinna; jag var lite ”off” idag, och jag kan bättre än så här, men jag såg till att vinna och det är vad som räknas.”

 

En kontrovers uppstod, inte minst efteråt, över ett stopp påkallat i 8:e ronden, då Floyd hävdade att Marcos bitit honom (!) i handen, i en tillkrånglad närkamp, hur nu detta skulle kunnat gå till (med tandskydd om en tjock vadderad handske ..!), något som Maidana blankt förnekade. Repriser på situationen visar inget avgörande, bortsett från att Floyds vänstra hand kommer i kläm .. frågan är om det inte är troligare att något snäppte till inne i handen och Floyd läste situationen fel..? Ringdomare Kenny Bayless tog poäng från Maidana, dock inte för den situationen, utan för en där en frustrerad Marcos med armen knuffade omkull Floyd bakåt i ett annat låst läge.

 

 

Tidigare under denna boxningshelg, närmare bestämt redan på fredagskvällen, ”förbättrade” WBA på sitt eget obegripligt besynnerliga sätt ”sin” VM-situation i tungvikt. I Hard Rock Hotel & Casino i Las Vegas besegrade Luis ”The Real King Kong” Ortiz (22-0/19 KO), en mycket lovande exil-kuban från Miami, den dito dittills obesegrade nigerianen Lateef ”Power” Kayode (nu record 20-1/16 KO) via en imponerande TKO i andra ronden, tid: 2.55. Matchen gällde WBA:s interim-titel ..! Vad handlar detta om? Undras starkt om ens WBA riktigt kan förklara. Den regerande VM-kungen i tungvikt, även hos WBA, är den riktige mästaren i klassen, Wladimir Klitschko. Sin vana trogen joxar emellertid WBA med en ”regulär champion” vid sidan om den riktige kungen – det är för närvarande Ruslan Chagaev. NU har man alltså dessutom utsett en tredje Champ för samma sak, i ett slags interim-position, alltså med köbricka till de andra. Allt för heliga sanktionspengar skull, än en gång till boxningens åtlöje. Suck.