Mayweather fick jobba hårt för segern; helgens stora vinnare.

maj 04, 2014
admin

Nyhetsbild_50_Mayweather_v_MaidanaÄnnu en diger boxningshelg gav över lag väntade resultat, men segerherrarna ifråga fick jobba hårt för respektive segrar. Lördagsnattens stora vinnare var – återigen – Floyd ”Money” Mayweather, som i MGM Grand Garden i Las Vegas enade WBC- & WBA-titlarna i weltervikt genom att till sist besegra stentuffe Marcos Maidana på poäng. Det blev ett majoritetsdomslut efter att ena domaren fått till oavgjort 114-114, medan övriga två hade Floyd segrare med 116-112 och 117-111. Den senare siffran var faktiskt mer vilse än det oavgjorda resultatet, som inte heller höll streck riktigt, men ändå kunde förstås.

Argentinas boxningsstolthet Maidana öppnade matchen mycket aggressivt och tog inledningen av fighten, då han faktiskt bitvis överrumplade Mayweather, och han ledde ett tag matchen på poäng och ännu så sent som i åttonde ronden – en bra Maidana-rond – stod allt och vägde. Floyd tvingades till att byta taktik, från att ligga mot repen och försöka kontra ut motståndaren (en favorit-taktik han ofta kör med) till att istället ta mitten av ringen och förekomma Maidana. Det senare lyckades, och han kunde rycka ifrån i ronderna 9 och 10. Elfte ronden var synnerligen jämn och sista stal Marcos på en stark offensiv. Men det var då likväl inget att göra åt ”Moneys” poängledning. Det hade det behövts nedslagningar för. Men det var mycket jämnt, och en hel del borgar för att utrymme finns för en spännande returkamp. Floyd står nu på enastående 46-0/26 KO; Marcos föll till 35-4/31 KO.

 

Jättegalan i Las Vegas hade ytterligare två titelfighter på programmet. Först omtalade utmanaren till Mayweather skicklige britten Amir Khan (29-3/19 KO) dominerade klart sin motståndare Luis Collazo (35-5/18 KO), slog ner honom tre gånger och vann med stora siffror denna 12-rondare om WBC:s & WBA:s respektive Silver & Int-titlar. Båda herrarna är ex-mästare, men segern här bäddar med klar möjlighet för att Khan är nästa man för Floyd.

Adrian Broner, dito ex-champ och den man som blev Maidanas ”stepping stone” för att nå fighten med Mayweather, kom här tillbaka (i sin förra viktklass lätt welter) med en ensidig och ganska överlägsen seger över Carlos Molina på tio ronder om WBA/Int titeln.

 

Tidigare denna boxar-lördag (som inte tog slut svensk tid förrän vid pass 07.30 på söndag morgon) försvarade ”King” Arthur Abraham sin WBO-VM-titel i supermellanvikt i Velodrom i Berlin mot Nikola Sjekloca relativt komfortabelt efter att (sin vana trogen) ha gett bort inledningen och från mittpartiet av matchen plågats fullt synbarligen av en skadad högerhand (fraktur?), varför han fick det jobbigt men kunde likväl snickra ihop mestadels med vänstern till en klar poängseger.