MAYWEATHER SEG(L/R)ADE I MÅL! PLUS ÖVRIGA VM ..

sep 13, 2015
admin

image”Allt är fullbordat! Målet är nått! Rekordet är mitt! Jag har uppnått allting – min karriär är över!”
Med lätt sprucken röst sammanfattade Floyd Mayweather sin boxningskarriär i mitten av MGM Grand Arenas boxningsring – och stod fast vid att han just efter att ha tangerat Rocky Marcianos rekord på 49-0 i matcher, så ska/har han nu slutat att boxas. ”Nu ska jag ta hand om min familj, och se till att mina barn kan få den bästa utbildning som kan fås. Jag har nog med miljoner på banken, jag ska nu ge min tid till familjen och andra intressen. Efter 19 år i ringen är det fullbordat!”

Han nådde rekordet genom att återigen helt övertygande poängslå sin motståndare i ringen, Andre Berto, som ursinnigt tappert kämpade och slet och gav allt för att om möjligt få in en avgörande träff på sin oanträffbare motståndare. ”Money” var precis lika svårfångad som alltid, den kanske mest superba defensiv-artist boxningssporten skådat. Under tolv ronder blev han nu faktiskt pressad vid ett par korta chackningsperioder, i tredje och i sjunde och tionde ronderna, då motståndaren kom något till sin rätt .. men i övrigt var han bara inte där. Å andra sidan, trots några försök att öppna upp, så åstadkom han inte mycket till offensiv. Det var det nu många år sen sist han stod för, men vad spelar det för roll om man är så outgrundligt skicklig att man vinner på en bra nära perfekt defensiv. ”Du kan inte träffa det du inte kan se!” .. det är vad hans far, Floyd Sr, brukar säga till motståndarna på presskonferenserna före fight. Och det är sant. Juniors otroliga snabbhet i ringen negerar all offensiv. Och så vinner han. Igen. Och en stor del av publiken jublar men en stor del buar. Så är det varje gång. Nu skrevs domarsiffrorna till 117-111, 118-110, 120-108 .. de senare var lätt oförskämda mot en Andre Berto, som faktiskt hade, som sagt, några goda sekvenser i matchen. Men det var allt.

Kommer Mayweather att de facto lägga upp handskarna på hyllan. Det vete fåglarna – de flesta experter tror det inte. Det kommer att vara alldeles för lockande att nå 50-0.
Vad blir hans ’legacy’ OM han lägger upp? Jo, han är onekligen en av de största genom tiderna, måhända rentav en av de tio största, men hans egen lista över boxningshistoriens fem största .. med Muhammad Ali på 5:e plats och sig själv på 1:a den hör hemma i papperskorgen. Det finns flera av historiens största han inte når: Robinson, Ali, Louis, Leonard o s v, t o m Marciano. Det räcker inte enbart med en superb defensiv och en del tur i domslut. Hur bra han än var .. på det.

Matchen Mayweather-Berto toppade givetvis den stora showen i Las Vegas, som denna gång inte fylldes med folk; och p-p-v lär inte heller bli bra. Badou Jack boxade superbt bra på den biträdande huvudkampen, och i den tredje dylika gjorde Roman Martinez (29-2-3/17 KO) och veteranen Orlando Salido (42-13-3/29 KO) upp i bejublat returmöte – från den thriller de bjöd på i våras – om WBO-VM i lätt lättvikt. Det blev en ny thriller här, där de slog ner varann i tredje ronden, och sedan bjöd på en non-stop-action ända in till sista gonggongen .. fram till ett oavgjort domslut (de fick var sin domare med sig och den tredje dömde 114-114, varför det blev en ’draw’) – så det torde vara bäddat för ett tredje möte!

imageTidigare denna maffiga boxningshelg – som kunde följas i 13 timmars direktsändning från Danmark, England och på två håll i USA via pay-per-view – så hade det VM-boxats i Foxwoods Resort i Mashantucket i Connecticut, USA och där blev IBF-VM-kungen i lätt mellanvikt Cornelius ”K 9” Bundrage (nu 34-6/19 KO) av med sin titel på det mest anmärkningsvärda vis då Jermall Charlo (22-0/17 KO) erövrade bältet med en så superb och iskallt precis insats att experterna tappade hakorna – han kom till fight och klädde av mästaren fullständigt, slog ner honom i första, andra och två gånger i tredje ronden fram till TKO 3! ”Jag är boxningens framtid!” mässade 25-åringen efter segern, med sin nästan lika gode tvillingbror Jermell vid sin sida. Han har tagit sig ringnamnet ”Hit Man” i heder av legenden Thomas Hearns, och tvivels utan har vi här fått en ny superb stjärna.
På samma gala boxade Peter ”Kid Chocolate” Quillin (32-0-1/23 KO) mot Australiens nya hopp i mellanvikt Michael ”Pretty Boy” Zerafa (17-2/9 KO) och slog ut den senare så illa i femte ronden att han för säkerhets skull fick föras till sjukhus.