Mayweather slog Pacquiao till 48-0

maj 03, 2015
admin

 

645@70[1]”Århundradets match” kom den att kallas och förvisso knyts efter detta alla rekordsiffror till denna match – de officiella finns inte framme ännu men de tros visa på över 3 miljoner p-p-v-köp (à 99 dollar styck) + alla övriga intäkter från ett utsålt MGM Grand Garden och utländsk p-p-v.

Men själva matchen mellan Floyd ”Money” Mayweather och Manny ”Pacman” Pacquiao kommer inte att gå till hävderna som en av de stora fighterna. Den kunde inte leva upp till sin hype, och även om detta var en bitvis både dramatisk och fartfylld kamp, så är det närmast signifikativt att Floyd togs emot vid segerfirandet efteråt med massivt buande från publiken .. vilken snarare hyllade den tappre förloraren, trots att det inte borde vara något snack om saken, dvs segern.

Men det ställs otroliga krav på den suveränt skicklige stilisten Mayweather, som han med sin undflyende, snar till låsningar, beräknande stil aldrig kan komma uppfylla. ”Pacman” å sin sida vågade aldrig verkligen iscensätta någon ”all out”-attack; det var förvisso han som stod för matchens nästan totala offensiva boxning, men han attackerade hela tiden med en viss säkerhets-marginal, trots att det var uppenbart från start att detta inte skulle komma räcka. Han hade måst gå ”all in” – vinna eller försvinna – och det gjorde han inte.

Lite oväntat var Floyd den mest aktive i upptakten och tog inledningen av fighten – Manny hade en stark fjärde rond då han skakade ”Money”, därefter vann de var sin rond, men så dominerade Floyd mittenronderna upp till en bra tionde rond för Pacquiao .. men därefter kunde Mayweather kallt säkra segern i de två sista omgångarna. Domarnas siffror blev

116-112 x 2, 118-110.MAYWEATHER+PACQUIAO+BOXING.JPEG-0B642[1]
Därmed tog Floyd Mayweather sin obrutna segersvit till 48-0 .. och hotar Rocky Marcianos odödliga 49-0 .. nästa kamp kan innebära tangering av rekordet – och därefter kan skrivas extraordinär historia. Vi återkommer givetvis i ämnet.