MAYWEATHER VS McGREGOR PRESS-CIRKUS ÄR IGÅNG

jul 13, 2017
boXning


EN press-turné utan dess like har dragits igång de senaste dagarna för att sälja in den extraordinära fighten mellan Floyd ”Money” Mayweather och MMA-fightern Conor McGregor, satt till Las Vegas den 26/8. Den drabbade Los Angeles i förrgår och Toronto i Canada igår och går nu vidare mot New York och senare London – matchen säljs PPV över jordklotet och förväntas bli en mega-stor affär, potentiellt kanske t o m större än Matweather vs Pacquiao. Och nu tillkommer ju dimensionen med MMA-fans och av det tidiga intresset att döma blir det en massiv faktor. Det var 11.000 åskådare på upptakten av turnén i L.A och det var inemot 13.000 i Toronto och merparten av dessa församlingar var klart pro-McGregor-fans .. som buade ut Floyd (vilket han ju dock varit van vid i hela nästan sin karriär). Mannen är ju ett fenomen som inte bara betalats bäst av alla idrottsmän och dragit in rekordintäkter utan nästan alltid har det skett via en publik som till stor del kommit för att få se honom få stryk – vilket aldrig hänt – då han, så respekterad han än är, inte är ’älskad’ eller ens omtyckt av alla.

Denna turné blir något extra, om kanske ändå inte i bara positiv mening, för det är ’lågvattenmärke’ på upplägget, oerhört trash-talk betonat .. det absolut mest använda ordet är ”fuck” och de två förolämpar varann i rekord-takt. En tuggummituggande McGregor struttar runt på scen eller avbryter non-stop medan Mayweather gör egna ”walk-abouts” på scenen mellan ordflödena. Både före och efter, med mikrofonerna utom hörhåll, skriker och gormar de på varann som två tokar face-to-face. Detta är dagens nya försäljnings-gimmick, och det är verkligen allt utom snyggt. Men det tycks fungera!
Ett axprov på herrarnas uttalanden:
Conor McGregor: ”Han har smala ben och små händer .. jag kommer att slå ut honom inom fyra ronder – han kommer att ligga medvetslös! Han har aldrig mött nån med min våldsamhet och kraft och det knäcker honom! Jag fruktar honom inte det minsta!”
Floyd Mayweather: ”Alla vet att jag aldrig backat för nån. Ställ upp dem på led och jag slår ner dem som bowlingkäglor. Den 26 augusti slår jag ut Conor, det garanterar jag! Välj själv, vill du ligga face ner eller rak på rygg?”
Inför det öronbedövande jublet i Toronto för McGregor, upphaussat av denne, med micken i hand gick Floyd rätt upp till den då sittande Conor och sa: ”Kom ihåg en sak – fansen kan inte vinna matchen åt dig!” McGregor: ”Stäng din förbannade trut!” Floyd: ”Vi snackar inte om att vara på toppen 1 år eller 2 .. eller 3 eller 4 .. 21 år, din Motherfucker! Tjugoett år!”
Och så fortsatte det. Och rullar nu vidare.