McDONNELL-INOUE, KENSHIRO-LOPEZ INVÄGDA

maj 24, 2018
boXning

Ohashi Promotions presenterar imorgon en högintressant ’dubbel’ i Ota GG i Tokyo, Japan och under torsdagen vägde de fyra huvudkämparna in vid sedvanlig procedur, men anmärkningsvärt nog kom britten Jame McDonnell över en timma för sent till invägningen (viktproblem?/vaga ursäkter gavs) i ett land som ’lever’ på punktlighet. Väl på plats vägde dock både han och utmanaren, VM-kungen i viktklassen under, den japanska idolen Naoya Inoue in på vikt (53,5 kg), McDonnell t o m med ett par hg till godo. Detta gäller WBA-VM/regular i bantamvikt (de facto VM-kung för WBA är Ryan Burnett).

Den andra titelfighten gäller WBC-VM i lätt flugvikt och här vägde både försvarande mästare Ken Shiro och motståndaren, exmästaren – returmöte – Ganigan Lopez in exakt lika med två hg till godo på titelgränsen 49 kg.

Det är trots ”regular”-bältet matchen McDonnell-Inoue som är den större fighten och senaste dagarna har viss väsen gjorts av den fysiska skillnaden mellan de två: McDonnell är 176 cm lång och har en räckvidd på 182 cm medan Inoue är 165 cm lång och har en räckvidd på 170,5 cm.

Vid gårdagens sista snack före fight, summerade boxarna sin sits:

Inoue: ”McDonnell är den starkaste motståndare jag haft, men jag är glad över att få utmana honom och gå efter ett tredje mästarbälte. Genom att gå upp till bantam har jag stärkt min fysik ytterligare och jag känner mig bra och i form. Jag kommer att visa klass och ta en fin seger.”

McDonnell: ”Jag tror jag är världens bästa bantamviktare, och när jag möter en riktigt bra motståndare så stärker det min vilja att visa vem som är bäst. Min kondition är fin och jag kommer att försvara mitt bälte.”

Ken Shiro: ”Förra gången vi möttes vann jag på ett majoritetsdomslut – nu vill jag vinna igen men klarare och helst på knockout!”

Lopez: ”Jag har kommit tillbaka till Japan för att hämta hem mitt bälte.”