MEDIA-DAG FÖR HELA KOPPLET LÖRDAGSFIGHTERS; FURY FRÄMST

jun 07, 2018
boXning

Onsdag och torsdag var stora mediadagar för hela kopplet stora lördagsfighter, men mest ändå kanske för en ’undercard’-match, om än inte vilken som helst, utan förre obesegrade VM-kungen Tyson Fury ställd öga mot öga inför pressen i Manchester med sin motståndare Sefer Seferi i den spännande comebacken i stadens Arena på lördagsnatten. Med promotor Frank Warren mellan sig framstod jättelike Tyson huvudet högre än Seferi, men tog nu fram sin analytiska sida och summerade kallt sin situation inför återkomsten: ”Om han har slagit ut 21 man tidigare, så träffar han då min haka på lördag så slår han ut mig med. Jag ser på Sefer på samma sätt som Wladimir Klitschko eller Deontay Wilder eller Anthony Joshua – som alla. Han är en farlig puncher. Jag kunde ha valt någon betydligt lättare att möta än Sefer; nån som jag kunde dragit ut i första. Men jag behöver ronder och det här blir bra. Jag är tillbaka. Och jag är mer skärpt nu, har mer kraft. Ni kommer att få se den bästa Tyson Fury ni nånsin sett!”

 

I Manchester var det givetvis mediamöte för Terry Flanagan och Maurice Hooker också, som möts om vakanta WBO-VM-titeln i lätt weltervikt, i den formella huvudmatchen. Flanagan: ”Han är bara ännu en amerikan som skall adderas till min lista.”

I Los Angeles var det pådrag för Leo Santa Cruz vs Abner Mares 2 om WBA-VM i fjädervikt, där Santa Cruz konstaterade att segraren borde anses vara viktklassens klara etta .. och hävdade att han lärt sig en hel del från första mötet (som han vann), medan Mares sa att han tänkte inte avslöja någon taktik .. ”Men ni såg alla första fighten, ni vet hur tuff och spännande den var – den här blir likadan .. den kan mycket väl bädda för #3 ..!”

Den andra huvudmatchen där går mellan Jermell Charlo och Austin Trout om WBC-VM i super weltervikt, men ingen av dem var närvarande vid onsdagens mediamöte.  

Största mediapådraget totalt är det kring WBO-VM i weltervikt i MGM Grand i Las Vegas, där Jeff ”The Hornet” Horn försvarar mot suveräne förre mästaren i lätt welter Terence ”Bud” Crawford, där båda talade med media, separat, efter sina respektive öppna träningar.

Crawford: ”Jag känner mig som jag är i samma båt .. samma position, som när jag gick upp från lättvikt till lätt welter .. alla snackar om viktskillnad. Jag löste det då .. jag löser det nu. Jag skall bara gå efter seger, och jag behöver vara fokuserad och utan underskattning, och göra det jag är bra på .. och få jobbet gjort. Det är allt det handlar om.”

Horn: ”Jag har fått kämpa mycket hårt för att ta mig hit till där jag är nu, och jag har oftast fått höra att jag ’underdog’ .. jag försöker inte tänka på det där. Det är likadant som före Pacquiao-fighten. Jag kommer göra som jag gjorde då, och inte bekymra mig utan gå in och göra min fight, kämpa hårt och vinna. Det är så jag tänker, och så jag kommer fightas.”