MELHUS STOPPADE ALBERTS, EGNER POÄNGSLOG GUDSTEINSDOTTIR

okt 21, 2018
boXning

Vid proffsgalan ”This is my House II” i Skiens Fritidspark i Skien, Norge igår tvingade Kevin Melhus (6-0/3 KO) fram en TKO i fjärde ronden mot Marcus Alberts (6-4/2 KO) i deras fight i cruiservikt satt över 6 ronder. Fighten var en tuff styrkemätning med norrmannen i ett knappt övertag in i fjärde ronden, då Marcus boxats mycket bra i perioder och gett den norske favoriten fullt upp i en bra match, men i fjärde hettade det till än mer, då Melhus träffade bra med en slagserie som ställde Alberts i bryderi utmed repen, fastnade med högern i repet när han skulle svara och gick på ytterligare en serie, varefter den norska stjärnan vädjade till ringdomare Sigmund Aagard att ingripa, och han gjorde då detta på 1:43, TKO 4. Svenska hörnan slängde in handduken precis innan  domaren bröt.  

I lätt lättvikt/super feather möttes Ingrid Egner (2-0/1 KO) och Valgerdur Gudsteinsdottir (3-2) i vad som blev en riktigt bra fight, där norskan övertygade två av domarna att hon knep samtliga sex ronder medan tredje poängdomaren såg den jämnare match det var och hade den svensklicensierade isländskan vinnare i två av ronderna. Egner var tekniskt snäppet bättre och den förra amatörstjärnan tog här sin andra raka proffsvinst (60-54 x 2, 58-56).

I den formella huvudmatchen slog Alexander Hagen (12-2-1/6 KO) ut den numera ganska så passé georgiske ”journeymannen” Giorgi Beroshvili (30-28-3/22 KO) med ett kroppslag i första ronden, KO 1 på 1:34.